Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Bart Vriends sluit zich aan bij rijtje internationale topvoetballers: ‘Dit sprak mij aan’

2 november 2020 om 16:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Als profvoetballer heb je over het algemeen een vrij mooi leven en mede daarom wil Amersfoorter Bart Vriends iets terug doen voor de wereld. Zo heeft de verdediger van Sparta Rotterdam zich aangesloten bij Common Goal; een organisatie die zich inzet voor diverse goede doelen en waarbij profvoetballers 1 procent van hun jaarinkomen doneren. 

door Jeroen van der Veer

Diverse internationale topvoetballers en trainers gingen en hem voor en na het luisteren van een podcast besloot ook de Amersfoorter zich aan te sluiten. Dit zegt hij voor de camera’s van Fox Sports. Common Goal is aangesloten bij Global Goals van de Verenigde Naties en zet zich in voor diverse goede doelen zoals bestrijding van Aids, opkomen voor vrouwenrechten en het voorkomen van honger. 

,,Ik lag aan een luxe zwembad een podcast te luisteren toen het daar over ging”, aldus de voormalig jeugdspeler van VVZA bij Fox Sports. ,,Dat sprak mij aan, dit is iets belangrijks en iets waarbij je de voordelen van het profvoetbal kan inzetten voor iets goeds.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie