Afbeelding
Gaudi's

Blunder van de gemeente raakt horeca-ondernemers

30 oktober 2020 om 20:00 Winkels

AMERSFOORT Door een fout van de gemeente lijkt er een probleem te ontstaan op De Hof. Een niet behandelde terrasaanvraag van Delightful Desserts heeft ervoor gezorgd dat Gaudi’s en Riposo een deel van hun terras moeten inleveren en er is dan ook een zaak tegen de gemeente gestart. 

door Jeroen van der Veer

Dat de situatie zo ver heeft kunnen komen, heeft te maken met nalatigheid van de gemeente. De aanvraag van Delightful Desserts om ook een terras te plaatsen op De Hof is door de gemeente niet op tijd beoordeeld. De wet schrijft dan voor dat in zo’n situatie de vergunning wordt verleend. 

Hierdoor moeten Gaudi’s en Riposo een deel van hun terras inleveren en gaat Delightful Desserts gebruik maken van de achteruitgang van hun pand om zo ook een terras op De Hof te beginnen. ,,In de situatie op de Hof heeft dit ongewenste consequenties voor zowel Riposo Hot / Gaudi’s als Delightful Desserts en dat vinden wij erg vervelend”, zegt de gemeente daarover. ,,Daarom zijn we in overleg met alle partijen op zoek naar een oplossing.”

De vraag hoe het kan dat de gemeente niet op tijd heeft gereageerd op de terrasaanvraag blijft echter onbeantwoord: ,,Ik kan daar, lopende de huidige bezwaarprocedure, inhoudelijk niets over zeggen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie