Afbeelding
112Heuvelrug.nl

Politie druk met daklopers: ‘Kunnen niet zeggen of het om dezelfde man gaat’

30 oktober 2020 om 16:19 Overig

AMERSFOORT De politie in Amersfoort is deze week twee keer druk geweest met incidenten waarbij een personen op een dak klom. Eerst klom iemand in het Soesterkwartier op een woning en later gebeurde dit in Hoogland. 

door Jeroen van der Veer

Doordat er geblaf klonk van de hond, besloot een bewoner van de Ligusterstraat in de wijk Soesterkwartier te kijken wat er aan de hand was. Zij deed in de nacht van 27 op 28 oktober het gordijn open en stond oog in oog met een onbekende man. 

Het gordijn werd dichtgetrokken en het gezin belde 112. De toegesnelde politie wist de verwarde man vrij snel van het dak te krijgen. 

Enkele uren later was een soortgelijk incident ook in Hoogland. Daar klom op 28 oktober rond 19.45 uur een verwarde man op de Coelhorsterweg het dak op en hij schreeuwde naar omstanders. Ook hier werd de politie opgeroepen en daarbij werden zij geassisteerd door leden van het arrestatieteam. Uiteindelijk kwam de man rustig naar beneden.

De politie bevestigt beide incidenten, maar kan verder niets zeggen: ,,In beide gevallen ging het om een persoon met verward gedrag. Vanwege de privacyregels kan ik niet vertellen of het om dezelfde man gaat”, aldus woordvoerder Martin de Wit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie