Afbeelding
Pixabay

Steunpakket voor de sport aangepast en heropend

2 november 2020 om 07:30 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Het kabinet stelt zestig miljoen euro beschikbaar voor sportverenigingen die getroffen worden door de beperkende maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn de competities stilgelegd, sportkantines gesloten en kan er veelal alleen in kleine groepjes gesport worden. Hiermee krijgen de sportverenigingen opnieuw een harde klap te verwerken die hen in de clubkas raakt.

Om de ontstane financiële schade van amateursportverenigingen te compenseren, wordt het sport-specifieke pakket door het kabinet aangepast en opnieuw opengesteld voor de periode tot en met 31 december.

CORONAMONITOR De coronamonitor van het Mulier Instituut, die binnen enkele weken wordt opgeleverd, wordt gebruikt om goed in beeld te brengen waar de grootste financiële pijnpunten voor verenigingen zitten.

Op basis daarvan zal het steunpakket voor sportverenigingen, in overleg met de sector, ten opzichte van de vorige tranche worden aangepast, zodat het geld daar terecht komt waar dit het hardst nodig is om de sportverenigingen door deze crisis heen te helpen.

Deze maatregelen voor de sport zijn een aanvulling op het algemene derde steunpakket corona, met daarin regelingen zoals de TVL en de NOW, waar de sportverenigingen net als bedrijven uit andere sectoren ook gebruik van kunnen maken.

Bron: NOC*NSF

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie