Afbeelding
Getty Images

Waar kan in jouw wijk een openbare laadpaal komen?

29 oktober 2020 om 15:14 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De vraag naar openbare laadpalen groeit en de gemeente aan deze vraag voldoen. Daarom is voor alle wijken in kaart gebracht waar de komende jaren openbare laadpalen geplaatst kunnen worden. Niet iedereen heeft immers een oprit waar een eigen laadpaal kan staan. Een laadpaal wordt pas geplaatst als daarvoor een aanvraag is die aan de voorwaarden voldoet en de procedure is doorlopen.

Tot 17 november kan iedereen al die openbare locaties op een digitale kaart bekijken en aangeven of de locaties op de kaart geschikt zijn. Zo niet, wat heeft de gemeente over het hoofd gezien? Of is er een plek die niet op de kaart staat? Op metamersfoort.nl/laadpalen kan iedereen reageren op de locatie in de buurt.

Na het sluiten van de reactietermijn bekijkt de gemeente alle binnengekomen reacties. Per locatie overweegt de gemeente of deze naar aanleiding van de reacties wordt aangepast. Het college neemt hierna in één keer een besluit over alle voorgestelde locaties voor de laadpalen. In dit besluit is te zien wat we met de reacties hebben gedaan. Het besluit wordt, naar verwachting, na 15 december bekendgemaakt. Als er vervolgens een aanvraag binnenkomt die aan de voorwaarden voldoet, wordt deze laadpaal geplaatst op één van de vastgestelde locaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie