Afbeelding
Archief BDUmedia

Gemeente en RAVU hebben drie locaties op het oog voor nieuwe ambulancepost

28 oktober 2020 om 15:47 Overig

AMERSFOORT De kans is zeer groot dat de nieuwe ambulancepost een plek krijgt op het bedrijventerrein de Isselt. Hierbij gaat het in eerste instantie om een tijdelijke oplossing en vervolgens moet hier een permanente standplaats gerealiseerd worden. De verhuizing is noodzakelijk, omdat de huidige post aan de Zonnehof verdwijnt.

door Jeroen van der Veer 

De RAVU heeft drie locaties in beeld op dit bedrijventerrein: de Middelhoefseweg, de Birkt en de Uraniumweg. Hierbij is alleen eerstgenoemde locatie in het bezit van de gemeente en samen met de RAVU wordt gekeken welke plek het meest geschikt is. Het voordeel van bedrijventerrein de Isselt is dat buurtbewoners minimaal last hebben van loeiende sirenes. 

De afgelopen jaren zijn diverse locaties de revue gepasseerd, waaronder een locatie bij Meander Medisch Centrum aan de Maatweg. In 2017 en 2018 zijn daar meerdere gesprekken over gevoerd, maar vooral omwonenden zagen niets in dit plan. 

De verhuizing is nodig, omdat de huidige post aan de Zonnehof tegen de vlakte gaat. Hier wordt een nieuw woon- en verblijfsgebied gerealiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie