Bas Haring is filosoof, informaticus en tv-presentator.
Bas Haring is filosoof, informaticus en tv-presentator. Archief BDU Media

Bas Haring naar Amersfoort: ‘Hé toekomst, kan ik je helpen?’

31 oktober 2020 om 14:36 Opinie

AMERSFOORT Bas Haring houdt op 5 november coronaproof in Amersfoort om 20.00 uur zijn betoog ‘hé toekomst, kan ik je helpen?’. Duurzaamheid en klimaatverandering zijn dé thema’s van dit moment. Waarbij dit vaststaat: als we geen maatregelen nemen krijgen komende generaties het lastig. Dus hebben wij de verantwoordelijkheid daar wat aan te doen. 

Bas Haring is filosoof, informaticus en tv-presentator. Als zelfbenoemd volksfilosoof probeert hij wetenschap en filosofie toegankelijk te maken voor iedereen. Daarnaast schrijft hij boeken en is hij hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden.

Als we moeten kiezen tussen het helpen van mensen die in toekomst zullen leven, of mensen die nu al leven maar elders, is het dan wel zo vanzelfsprekend om voor de toekomst te kiezen? Onderdeel van de avond is het zelf formuleren van vragen: hierover wordt Bas Haring geinterviewd. Kosten, aanmelden en meer info via iederal.nl.

De avond wordt georganiseerd door iederal. Deze organisatie biedt een breed en gevarieerd programma van events op het gebied van zingeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie