Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Intensivist Meander: ‘We komen in een situatie waarin we keuzes moeten maken’

23 oktober 2020 om 15:10 Corona

AMERSFOORT ,,Wat mij bevreesd is dat als die exponentiële groei door blijft gaan, dan komen we in een situatie dat we keuzes moeten gaan maken’’, vertelt intensivist Oscar Groot in de videoboodschap van Gemeente Amersfoort. Groot is werkzaam in het Meander Medisch Centrum en merkt dat de enorme stijging van het aantal besmettingen veel impact heeft. 

,,We zien dat het aantal besmettingen exponentieel toeneemt. En die patiënten moeten allemaal over 10-14 dagen bij ons komen. Je ziet nu dat de schoen begint te wringen”, vertelt Groot. Vrijdag meldde het RIVM dat het aantal nieuwe coronagevallen voor het eerst in een etmaal boven de 10.000 is uitgekomen. Het aantal positieve tests tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is 10.007. 

Door de toename aan coronapatiënten moet reguliere zorg worden afgeschaald. Dat brengt ook veel leed teweeg, zegt Groot. ,,We moeten keuzes gaan maken: ‘Wie gaan we helpen en wie niet?’’’ 

Hij vervolgt zijn boodschap: ,,Hier vijftig meter verderop zijn er wel degelijk mensen aan het vechten voor hun leven. Het is heel erg zuur dat we ons aan deze maatregelen moeten houden, maar ik ben ervan overtuigd dat als we ons houden aan de maatregelen die genomen zijn, dat we dan niet overspoeld worden door een golf van patiënten. Dat we de zorg aankunnen en de reguliere zorg zoveel mogelijk doorgang kan vinden.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie