Afbeelding
Jeroen van der Veer

Telefoondief breekt been nadat slachtoffer hem op de trap bespringt

22 oktober 2020 om 15:07 Misdaad

AMERSFOORT De verkoop van een telefoon is woensdagavond in Amersfoort helemaal uit de hand gelopen. Nadat een 19-jarige jongen uit Hoogland op het Stationsplein niet het geld ontving voor zijn telefoon, zette hij de achtervolging in. Hierbij sprong hij op één van de verdachten en samen vielen ze van de trap. Na de val van 2,5 meter brak de verdachte zijn been.

door Jeroen van der Veer

De 19-jarige jongen uit Hoogland wilde zijn telefoon verkopen en had via Snapchat afgesproken met een 17-jarige jongen uit Hoevelaken. Ze ontmoetten elkaar bij het station van Amersfoort, aan de zijde van de parkeerplaats van de bussen bij de voetgangersbrug van het station.

De jongen uit Hoevelaken was in het gezelschap van drie jongens en deze werden volgens de verkoper allen ongeveer 17 jaar oud geschat. Er werd wat gepraat en de telefoon werd overhandigd zodat deze bekeken kon worden door de potentiële koper. Blijkbaar beviel de telefoon want de jongen en zijn drie vrienden gingen er met telefoon en zonder te betalen rennend vandoor. Via de voetgangersburg holden zij het station in.

Het slachtoffer zette direct de achtervolging in en op de trap naar beneden sprong hij in nek van de 17-jarige jongen uit Hoevelaken. Ze maakten allebei een val van 2,5 meter waarbij de jongen uit Hoogland boven op de jongen uit Hoevelaken terecht kwam.  De Hoevelaker raakte daarbij gewond en brak zijn been.

GETUIGEN In verband met het onderzoek naar de toedracht van het incident, is de politie op zoek naar mensen die gisteravond op het Stationsplein getuige zijn geweest van de beroving of het groepje van vijf jongens hebben zien staan. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert kan meldmisdaadanoniem bellen op 0800 7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie