Pot ontwikkelt momenteel een 'hub' waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit één distributieknooppunt met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl.
Pot ontwikkelt momenteel een 'hub' waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit één distributieknooppunt met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl. De Maatschappij

Waarderingsprijzen Departement Eemland voor Mark Pot en Irene Vriens

21 oktober 2020 om 15:06 Maatschappelijk

AMERSFOORT De Lefprijs van departement Eemland van ondernemend netwerk ‘De Maatschappij’ is donderdag 8 oktober uitgereikt aan Mark Pot, algemeen directeur van Pot verhuizingen en logistiek. Op donderdag 15 oktober mocht Irene Vriens, bestuurder ouderenzorg bij Stichting verzorgingshuis De Koperhorst de ‘Prijs van de Maatschappij’ 2020 in ontvangst nemen. 

De Prijs van de Maatschappij is bestemd voor een persoon die op een bijzondere wijze maatschappelijk actief is, initiatieven neemt, bruggen slaat tussen partijen, de regio op de kaart zet en een voortrekker is op MVO gebied.

De Lefprijs wordt toegekend aan een persoon die een prestatie van formaat heeft neergezet, onderneemt voor eigen rekening en risico, actief in de regio Eemland is, langer dan vijf jaar bestaat, financieel gezond is en maatschappelijk betrokken. En een voorbeeld is voor anderen.
De jury van de LEF prijs bestond dit jaar uit voorzitter Rob Metz (burgemeester Soest), Joep Hopman (winnaar 2019) en Ben Heimensen (accountant MTH).

POT VERHUIZINGEN/LOGISTIEK Lef en ondernemen zit in het DNA van familiebedrijf Pot Verhuizingen/Logistiek, schrijft de jury van De Maatschappij. Mark Pot heeft sinds 2018 de leiding overgenomen en heeft met veel lef nieuwe ontwikkelingen in gang gezet.

Vanuit deze echte ondernemersdrive ontwikkelt Pot momenteel een ‘hub’ waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit het distributieknooppunt bij Pot op de Hoef met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl. ,,Dit betreft een samenwerking tussen Pot en PostNL. Het is een mooi voorbeeld van zero emissie stadslogistiek. En juist vorige week is in Amersfoort de eerste elektrische vrachtauto op de weg verschenen. Op deze manier worden goederenstromen samengevoegd en met één vrachtauto beleverd in de binnenstad.”

Daarnaast getuigt het van Lef door als pionier mee te bouwen aan het waterstoftankstation op de Wieken. Samen met de Amersfoortse bedrijven Drankengroothandel Scheerder, autoverhuurder Van Dusschoten én Kreijne Brandstoffen stapt Pot in dit avontuur en krijgen zij de beschikking over een waterstof aangedreven vrachtauto die in nauwe samenwerking met Renault is ontwikkeld. Pot is bovendien als sponsor verbonden aan diverse en zeer uiteenlopende activiteiten. 

PRIJS VAN DE MAATSCHAPPIJ Irene Vriens is al 45 jaar werkzaam in de ouderenzorg. Een bestuurder die, wellicht niet bij iedereen bekend is maar, een geweldige carrière heeft opgebouwd. Eén van haar uitspraken is: ‘Je bent niet de baas om de baas te willen zijn.’ Ze wil er zijn voor (sociaal) kwetsbare ouderen die niet veel geld te besteden hebben. Daarnaast heeft ze aandacht voor welbevinden en welzijn en wordt zij door haar medewerkers gezien als een boegbeeld, een rots in de branding en iemand met een tomeloze inzet.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Irene Vriens: ‘Je bent niet de baas om de baas te willen zijn.’ - De Maatschappij

Zij ging onder meer een mooie samenwerking aan met MBO Amersfoort om samen jonge mensen op te leiden. Niet alleen op niveau 3 en 4, maar ook op niveau 2. Dit project is uitgemond in wat nu heet het ‘Onderwijsbedrijf De Koperhorst’. Ze deed dit niet alleen om het personeelstekort te beperken, maar ook vanuit een intrinsieke motivatie om ook jongeren op een wat lager opleidingsniveau kansen te geven. 

De coronatijd is heftig geweest voor haar organisatie maar ook/juist in deze moeilijke periode had ze veel oog voor de bewoners en medewerkers waarbij ze zich telkens afvroeg wat menselijk en wenselijk was. Irene is actief binnen Utrecht Zorg en maatschappelijk betrokken in allerlei kerkelijke functies en heeft daarin de fusie van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort geleid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie