Tulpen voor De Koperhorst.
Tulpen voor De Koperhorst. Faye Heijnis

Twee groepen Koperhorst in quarantaine na coronabesmetting medewerker

20 oktober 2020 om 17:51 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Een medewerker van de Koperhorst werkzaam op de Citroenvlinder en Parelmoervlinder (op de tweede etage) is positief getest op corona, meldt het verzorgingshuis. Zij is getest naar aanleiding van lichte verkoudheidsklachten die afgelopen zondag ontstaan zijn. 

De medewerkster heeft vrijdagavond 16 oktober voor het laatst een avonddienst gewerkt. Alle familieleden van de bewoners en haar collega’s zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd. ,,Tot op heden heeft nog geen bewoner of medewerker klachten, die te relateren zijn aan corona en wij hopen dat dit zo blijft.”

Om zorgvuldig te zijn en de richtlijnen vanuit de GGD op te volgen neemt de instelling een flink aantal preventieve maatregelen. De groepen Parelmoer en Citroenvlinder worden gesloten voor bezoek en gaan in quarantaine tot en met 25 oktober. Ontwikkelen bewonersklachten dan zal de sluiting langer duren. Alle bewoners van de Citroenvlinder en twee bewoners van de Parelmoervlinder worden preventief getest, omdat zij direct verzorgd zijn door betreffende medewerker.

Wordt er een bewoner - of een collega waar betrokken medewerker nauw heeft samengewerkt - positief getest, dan start vanaf die datum een nieuwe quarantainetijd en worden overige bewoners en medewerkers eveneens preventief getest.

Indien alle bewoners negatief getest worden mag er, na uitslag van de test, één vaste bezoeker eenmaal per dag op bezoek komen gedurende de rest van de quarantainetijd. Alle medewerkers werken, zolang de quarantaine tijd duurt in volledig beschermde kleding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie