Afbeelding
Screenshot uit video
video

Verdachte man met getrokken wapens uit auto gepraat

19 oktober 2020 om 11:48 Misdaad

AMERSFOORT De politie in Amersfoort heeft zondagavond een vuurwapen getrokken. Dit gebeurde om 21.45 uur op het Euterpeplein nadat de politie een melding kreeg over een bedreiging die eerder die avond was gepleegd in Oost-Nederland. Uiteindelijk bleek de verdachte niet de gezochte persoon te zijn.

door Jeroen van der Veer

Met meerdere eenheden kwamen de agenten zondagavond naar Randenbroek waarbij de actie zich concentreerde op een donkere auto. Dit voertuig leek erg veel op de auto waarmee de verdachte was gevlucht en toen deze werd aangetroffen, trokken de agenten vrijwel direct hun wapens. De inzittenden, een man en een vrouw, moesten één voor één de auto uit. 

Hierbij bleef continu het vuurwapen gericht op de mannelijke verdachte. Toen hij eenmaal in de politieauto zat, werd de vrouw in alle rust aangehouden en meegenomen. 

,,Door de aard van de bedreiging werden de mensen via een uitpraatprocedure uit de auto gehaald”, aldus politiewoordvoerder Maren Wonder. ,,Na onderzoek bleek dat de inzittenden van de auto niets met de bedreiging
te maken te hebben.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie