Afbeelding
Klaas Bakker

Mishandeld paard aan verwondingen overleden: ‘Dat één zo’n mafkees dit kan doen...’

17 oktober 2020 om 13:00 Dieren

AMERSFOORT Na de zware mishandeling van vorige maand in Amersfoort, is een paard aan haar verwondingen overleden. Op 21 september ontdekte de eigenaar dat een dierenbeul een scherp voorwerp in de vagina van het dier had gestopt en toen een snijende beweging maakte. Op 15 oktober stierf het dier; voor de ogen van eigenaar Klaas Bakker.

door Jeroen van der Veer

Met een trillende stem verwoord Bakker hoe de afgelopen maand heeft ervaren. Hij kan daar kort over zijn: ,,Het was een hel. Echt waar, dit gun je niemand. Nadat wij ontdekten dat Neelianne op een weiland in Schothorst was mishandeld, hebben we haar direct naar stal gebracht. Dag en nacht ben ik vervolgens met haar bezig geweest.”

De dierenarts bezocht meermaals het paard, mede omdat zij niets meer wilde eten . Vanwege diverse complicaties -wat begon met de verwonding welke diep naar binnen ging en dagelijks gewassen moest worden-, kreeg het dier meerdere klachten.

Ondanks medicatie bleef de pijn en kwam er ook koorts bij. Bakker: ,,Ze werd zwakker en zwakker en we belden nogmaals de dierenarts. Wij zouden om haar aan het eten te krijgen nog één ding proberen en als dat niet lukte, moesten we mogelijk een moeilijke beslissing maken.”

Tot dat moment kwam het niet. Op 15 oktober was Bakker zijn paard Neelianne aan het verzorgen, toen het noodlot toesloeg. ,,Ze draaide zich naar mij om, keek mij aan en hinnikte nog wat. Toen zakte ze tegen de muur en was ze weg.....”

Het dier overleed en Bakker bleef met zijn gezin huilend achter. ,,Ik heb het er moeilijk mee. Dat één zo’n mafkees dit kan aandoen bij een dier. Tot op heden heb ik nauwelijks iets gehoord van de politie, dus volgens mij is er nog niemand aangehouden. De reden waarom ik mijn verhaal vertel? Omdat ik hoop dat de dader een enorm schuldgevoel krijgt en zich meldt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie