Afbeelding
Jill Wellington

Boeren voeren actie met kuubskist gratis appels in Amersfoort

17 oktober 2020 om 09:16 Opinie

AMERSFOORT Behalve op het Eemplein en winkelcentrum Vathordt worden in meer dan honderd steden zaterdag 17 oktober op drukke locaties kuubskisten gevuld met in totaal 120.000 appels aangeboden door boeren aan de burger van Nederland. Agractie organiseert de publieksvriendelijke actie voor meer steun aan de Nederlandse boer.

De actie vindt plaats tijdens de Dutch Food Week en op meerdere plaatsen zullen boeren en boerinnen het gesprek aan gaan met passanten over de toekomst van de boeren in Nederland en de productie van voedsel, meldt Agractie. Alle locaties zijn te vinden op Agractie.nl.

De vereniging wil 'een krachtige belangenbehartiger zijn die zich richt op de belangrijkste landelijke en provinciale knelpunten binnen de agrarische sector'. ,,Door éénzijdige berichtgeving zijn boeren in een onjuist daglicht kwamen te staan de achterliggende periode. ,,Boeren in Nederland hebben een missie, een verhaal te vertellen. Het verhaal van de productie van eerlijk, veilig voedsel, met de laagste milieu belasting ter wereld. Voedsel uit Nederland, dat mensen in Europa, én verder weg op hoge waarde waarderen, omdat er nergens ter wereld een gebied is waar de samenhang tussen alle partijen zo efficiënt is."






View this post on Instagram









Zaterdag 17 oktober Kuubskisten actie!! In meer dan 100 steden zullen morgen op drukke locaties kuubskisten, gevuld met 120.000 appels (!) worden aangeboden door onze boeren aan de burger van Nederland! Kijk voor een locatie bij jou in de buurt op Agractie.nl! Wil jij het verhaal van de boer vertellen op een locatie bij jou in de buurt? Geef je op via een mailtje naar actie@agractie.nl! *Winactie* Maak een vlog met een leuke, positieve, creatieve boodschap bij een van de kuubskisten, post ‘m op social media met de #onzeboeren en stuur ‘m naar actie@agractie.nl! De leukste 10 winnen een Onze Boeren muts én sjaal! En vergeet natuurlijk niet om vandaag om 13.00 uur te kijken naar het Boer & Bestuurder Debat op www.agractie.nl/boer-bestuurder-debat! #agractie #onzeboeren #kuubskistenactie #boerbestuurderdebat

A post shared by  Agractie (@agractie_nederland) on

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie