Afbeelding
mike

Een T-shirt onder het overhemd, wel of niet doen?

12 maart 2018 om 22:01 Advertorial_4

Sommige mannen houden ervan om een T-shirt onder hun overhemd te dragen. Zij hebben daar verschillende redenen voor. Maar hoort het nou wel of niet? En als je het doet, hoe kies je dan het juiste shirt bij het juiste overhemd? Benieuwd naar de antwoorden, lees dan verder.

Waarom dragen mannen een shirt onder een overhemd

Mannen dragen een T-shirt onder een overhemd omdat het, vooral in de tijd dat het wat kouder is, wat meer bescherming biedt tegen de kou. De ander draagt het om het overhemd te beschermen tegen gele oksels en zweetvlekken. Soms schijnen de overhemden door, wat vaak een reden is om een T-shirt onder het overhemd te dragen. Vooral bij mannen die veel borsthaar hebben. Het staat niet mooi plus sommige mannen worden er onzeker door. Er zijn dus genoeg redenen om een T-shirt onder een overhemd te dragen.

Natuurlijk is er voor elke reden een tegen argument. Zoals het gebruik van een goede deo. Door een combinatie van aluminium in de deo, andere transpireer producten en de proteïne in je transparantie, worden door een chemische reactie de gele vlekken veroorzaakt. Om minder te zweten is het belangrijk om een goed katoenen overhemd te kopen. In combinatie met een goede deo die geen aluminium bevat. Katoen is goed absorberend en zorgt ervoor dat je de hele dag fris blijft. Verder is het belangrijk om regelmatig je overhemd grondig te reinigen. Of je nou last hebt van zweten of van gele vlekken, het is voor alle twee een noodzaak. Als het echt te koud is, kan je een jasje aandoen. Misschien zelfs een leuk colbertje. tevens helpt een overhemd met een dikkere stof ook. De dikkere stof is gelijk een oplossing voor een overhemd dat te veel doorschijnt. Voor de mannen met veel borsthaar, die bang zijn dat het bij de knopen eruit komt, is er eigenlijk maar één tip, trimmen!

Wel of geen T-shirt onder het overhemd

Een T-shirt onder een overhemd hoort eigenlijk niet. Het randje van het shirt kan er voor zorgen dat het een beetje slordig overkomt. Het T-shirt kan eronder uit komen. Of zo strak zitten dat de huidplooien zichtbaar worden. Andersom als het shirt te ruim zit, sluit het niet goed aan op het lichaam. Hierdoor kan het overhemd bollend gaan zitten bij de mouwen of bij de buik. Dit ziet er natuurlijk niet strak en chique uit.

Gelukkig voor de mannen die het niet accepteren dat het eigenlijk niet hoort. Is er het ondershirt. Om te bepalen hoe je het perfecte T-shirt uitzoekt voor onder een overhemd. En waar je allemaal op moet letten. Zijn de volgende tips erg handig!

Hoe kies je het perfecte T-shirt voor onder een overhemd uit

Allereerst is de kleur belangrijk van het T-shirt. Grijze T-shirts schijnen minder door dan witte T-shirts. Het belangrijkste is dat je een kleur kiest die het best bij je huidskleur past. Dit zorgt ervoor dat het kleur verschil minimaal is tussen je huid en het T-shirt. Wat echt niet kan is een shirt met een opdruk. Dit zal bij een licht doorschijnend overhemd er slordig en onprofessioneel uitzien. Terwijl je er juist chique en zakelijk uit wilt zien.

Als tweede is de pasvorm belangrijk. Kies een T-shirt uit die goed aansluit op je lichaam. Dit om bollingen te voorkomen dat een te ruim T-shirt veroorzaakt als de extra stof gaat slobberen. Eveneens is de hals van belang. Draag je het overhemd met één knoopje open, dan is een T-shirt met een normale V-hals het handigst. Draag je het overhemd met meer knoopjes open, dan zijn T-shirts met een diepere V-hals meer geschikt. draag je hem dicht met een das of strik, dan is een T-shirt met ronde hals beter geschikt. Kortom het randje van de hals van het T-shirt mag niet zichtbaar zijn door het overhemd heen.

Als laatste is de lengte belangrijk. Het T-shirt hoort de hele dag netjes in de broek te blijven zitten. Of het nou gaat om een casual look of een zakelijke look. Het is niet fijn om de hele dag moeite te moeten doen om het T-shirt op zijn plek te houden. Kijk voor t-shirts is bij het merk Alan Red t-shirts.  


Tegenwoordig zijn er ook bamboe T-shirts verkrijgbaar. De voordelen van T-shirts van bamboe zijn dat de T-shirts beter ademen en absorberen. Tevens bevat bamboe een antibacteriële stof dat onaangename geuren, zoals zweetgeur, voorkomt. Ideaal voor mannen die last hebben van zweetplekken en of zweetgeuren. Echter ook in de winter zorgen bamboe T-shirts ervoor dat je lekker warm blijft. Bamboe kleding wordt ook wel airco kleding genoemd. Verder zijn bamboe shirts erg zacht en soepel vallend. Bovendien is de kwaliteit van bamboe T-shirts beter dan die van katoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie