Afbeelding
CBS

Amersfoorter stelt zich verkiesbaar voor nieuwe plattelandspartij BBB

16 oktober 2020 om 11:17 Politiek

AMERSFOORT De BoerBurgerBeweging (BBB) is een nieuwe, landelijke plattelandspartij en doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Wie de definitieve lijsttrekker van de partij wordt, wordt zaterdag 17 oktober bekend gemaakt. Amersfoorter Robert Veldhuis is één van de 18 kandidaat-Kamerleden. 

Het uitgangspunt van de BoerBurgerBeweging is het bestaansrecht van de Nederlandse voedselmakers. De partij streeft naar een eerlijk verhaal over voedselproductie in Nederland en om dat te bereiken heeft ze acht peilers bedacht: gezonde bodem, gezonde planten, gezonde dieren, gezonde boeren, gezonde burgers, een gezonde economie, gezond onderwijs en een gezonde maatschappij. Een voorbeeld van een actiepunt is: ‘Vruchtbare gronden blijven beschikbaar voor voedselproductie.’ 

De vaststelling van de lijsttrekker, waarvoor Caroline van der Plas (53) uit Deventer zich als enige kandidaat heeft gesteld, de volgorde van de kandidatenlijst en het vaststellen van het verkiezingsprogramma, gebeurt tijdens de Algemene Ledenvergadering. Leden van BBB kunnen deze week online hun stem uitbrengen. Van de 18 kandidaat-Kamerleden is twee derde burger (12) en een derde (6) actief boer(in). Veldhuis is burger. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie