Afbeelding
Relatiegeschenken

Wat kun je als bedrijf dit jaar weer geven als relatiegeschenk?

15 oktober 2020 om 16:19 Partnercontent

Het einde van het jaar is weer op komst, en dat betekent dat bedrijven weer na gaan denken over wat ze trouwe klanten kunnen geven als relatiegeschenk. Je wilt niet ieder jaar dezelfde fles wijn overhandigen. Maar om met iets anders op de proppen te komen dat ook gewaardeerd wordt, heb je wel inspiratie nodig. Daarom geven wij hier wat inspiratie voor zakelijke geschenken die je dit jaar zou kunnen geven aan je loyale klanten.

Toilettas

De meeste vrouwen zijn wel in het bezit van een toilettas die mee op reis kan, maar er zijn aanzienlijk minder mannen die dit hebben. Daar zit voor jou dus ruimte om een relatiegeschenk te geven dat aan een (onbewuste) behoefte voldoet. Ga voor een chique en stemmige toilettas en laat jouw bedrijfslogo er subtiel op aanbrengen.

Fleecedeken

Een fijne fleecedeken komt altijd van pas, ook als hij in de huisstijl van jouw bedrijf is uitgevoerd met logo. Thuis op de bank op de koude, donkere dagen bijvoorbeeld, of ’s avonds op het terras in de nazomer. De kans dat er geen nut gevonden gaat worden voor de fleecedeken die jij schenkt is maar klein. Uiteraard ga je voor een chique, luxe en professionele uitstraling.

Eco notitieboekje

Drukwerk is vaak niet een erg origineel of zelfs welkom relatiegeschenk. In deze tijd wordt vaak toch verwacht dat je een stapje extra zet. Een notitieboekje kan echter wel nog steeds altijd van pas komen, bijvoorbeeld om zaken op te schrijven tijdens een telefoongesprek. Laat zien dat jouw bedrijf geeft om duurzaamheid en het klimaat door voor een eco notitieboekje met gerecycled papier te gaan.

Smartphone handschoenen

Met het koude seizoen op komst kun je een relatiegeschenk kiezen wat daar goed op inspeelt. Omdat we in deze tijd – zeker in de zakelijke wereld – overal bereikbaar willen zijn en snel kunnen reageren, kun je met smartphone handschoenen een nuttig geschenk geven. Hiermee kunnen jouw zakenrelaties onderweg warme handen houden en toch hun smartphone bedienen. Kies uiteraard wel voor een stemmige kleur, want de kans dat jouw zakenrelatie met rode, blauwe of gele handschoenen over straat wil gaan is klein.

Smartphone ring houder

Heb je niet de middelen om voor een wat duurder relatiegeschenk te gaan, dan is het handig om te kiezen voor een relatief goedkoop geschenk dat praktisch is maar niet veelvoorkomend. Een smartphone ring houder kwalificeert zich daar prima voor. Het is een plaatje met een ring eraan, waarmee je je telefoon op de tafel kunt zetten. Handig voor bij het videobellen, want dan hoef je de telefoon niet meer vast te houden of op zoek te gaan naar iets waar je hem tegenaan kunt laten leunen!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zakelijke geschenken waar je jouw zakenrelaties dit jaar blij mee zou kunnen maken. Het gebaar wordt natuurlijk altijd wel gewaardeerd, maar dat betekent niet dat je ieder jaar hetzelfde moet geven. Hopelijk hebben we je de nodige inspiratie gegeven!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie