Afbeelding
Gemeente Amersfoort

‘Gemeente moet opgehaalde fietsen aan eigen inwoners verkopen’

12 oktober 2020 om 18:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Fietsen die door de gemeente zijn opgehaald omdat ze verkeerd zijn gestald, moeten eerst naar Amersfoorters gaan die het hard nodig hebben. Dat vindt Tahsin Bulbul van DENK. Zeker nu in de coronacrisis is het volgens hem belangrijk dat gezinnen die het niet zo breed hebben de beschikking krijgen over een fiets.

door Jeroen van der Veer

De gemeente haalt regelmatig fietsen weg die verkeerd gestald staan. Weggehaalde tweewielers worden neergezet bij het fietsendepot aan de Nijverheidsweg-Noord en als deze na 13 weken nog niet zijn opgehaald door de eigenaar, worden ze verkocht aan opkopers/fietshandelaars.

Dat moet niet meer gebeuren, vindt Bulbul en hij ziet deze fietsen liever eerst naar Amersfoorters gaan. Nu leerlingen weer naar school moeten, betekent het dus dat zij weer moeten gaan reizen. ,,Voor de corona-crisis brachten nog ruim zes van de tien ouders hun kinderen met de auto naar school”, somt Bulbul op. ,,Het kabinet heeft vanwege het coronavirus een oproep gedaan om kinderen niet meer met de auto naar school te brengen, maar altijd lopend of met de fiets.”

Alleen niet iedereen kan een fiets kopen, weet ook het raadslid van DENK. ,,Amersfoortse kinderen uit gezinnen in een moeilijke financiële situatie kunnen op dit moment een fiets krijgen via stichting leergeld. Wij zijn enorm blij met deze regeling, maar helaas komen niet alle kinderen in aanmerking hiervoor en de regeling beperkt zich tot een kleiner groep dan waar wij ons op dit moment voor willen inzetten.”

Daarom wil Bulbul dat de gemeente gaat kijken of ze de fietsen voor een goedkopere prijs aan Amersfoorters kunnen verkopen die het financieel niet zo breed hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie