Afbeelding
Politie.nl

Warme scooter-uitlaat verraadt twee Amersfoorters in Bunschoten

10 oktober 2020 om 15:51 Misdaad

AMERSFOORT Na slim speurwerk heeft de politie in Bunschoten twee Amersfoorters aangehouden op verdenking van diefstal. Een geparkeerde motorscooter verraadde het tweetal.  

door Jeroen van der Veer

Afgelopen nacht zagen de agenten om 03.00 uur op de Groeneweg in Bunschoten een geparkeerde motorscooter staan bij de waterzuivering. Omdat de uitlaat nog warm bleek, werd een onderzoek gestart. 

Kort hierna zag de politie twee mannen aan komen lopen uit de richting van het hek van een afval-brengstation. Het duo werd gefouilleerd omdat ze herkent werden van eerdere misdrijven en een onsamenhangende verklaring hadden. 

Er werd echter niets strafbaars aangetroffen en daarom konden de heren weer vertrekken. Het onderzoek ging verder en al snel bleek dat het hek van het brengstation beschadigd was en daar lagen ook diverse vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen.

Omdat de identiteit van beide mannen reeds bekend was, liet hun aanhouding niet lang op zich wachten. De verdachten zijn een 36-jarige en een 43-jarige man afkomstig uit Amersfoort. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie