Vanwege de coronamaatregelen kreeg Marleen Mulleners de onderscheiding opgespeld door haar partner.
Vanwege de coronamaatregelen kreeg Marleen Mulleners de onderscheiding opgespeld door haar partner. VUA

Lintje voor Amersfoortse Marleen Mulleners

9 oktober 2020 om 18:09 Mensen

AMERSFOORT Marleen Mulleners, vrijwilligster van de Volksuniversiteit Amersfoort (VUA), heeft vrijdag uit handen van burgemeester Lucas Bolsius een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mulleners ontving de onderscheiding voor haar grote inzet als vrijwillig medewerker voor de VUA. Ze is bijna twintig jaar vrijwillig werkzaam voor de VUA. Naast de ondersteunende taken voor bestuur en programmacommissie, houdt zij zich voornamelijk bezig met communicatie-, pr- en marketingtaken en houdt zij de cursusadministratie bij.
Nieuwe vrijwilligers, bestuursleden en beroepskrachten helpt ze op weg. Ze is contactpersoon voor alle ict-zaken en houdt de website bij.

Ook hielp zij bij het Groot Amersfoorts Dictee, dat van 2010 tot en met 2018 werd gehouden in de raadzaal van het Stadhuis. Burgemeester Bolsius: ,,Marleen Mulleners draagt eraan bij dat veel Amersfoorters deel kunnen nemen aan het programma van de Volksuniversiteit. Zij doet dat met een grote mate van inzet, betrokkenheid en gedrevenheid. Als jarenlang fungeert zij als een van de steunpilaren van de organisatie. Zij is altijd bereid om anderen te helpen.”

TROTS ,,Ondanks dat het jubileumfeest van de VUA vanwege corona niet door kon gaan, had deze dag toch een feestelijk tintje”, schrijft José Vorstenbosch namens de onderwijsinstelling. Marleen Mulleners is zeer vereerd met de onderscheiding: ,,Ik doe het werk voor de volksuniversiteit altijd met veel plezier. Mijn vader kreeg ooit een lintje omdat hij veertig jaar als archivaris bij de gemeente Valkenburg aan de Geul werkte. Wat zou hij trots zijn geweest!”

Een trotse Marleen Mulleners.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie