Overlast de Hof
Overlast de Hof Twitter @Binnenstad_org

Gemeente maakt werk van gevaarlijke situatie rondom De Hof

9 oktober 2020 om 13:24 Maatschappelijk

AMERSFOORT De handhaving gaat in opdracht van de gemeente Amersfoort er strenger op toezien dat fietsgebruikers hun tweewielers niet neerzetten in de smalle straten rondom De Hof. Dat zegt de gemeente na aanleiding van een verschenen publicatie in De Stad Amersfoort

door Jeroen van der Veer

De buurtbewoners namen vorige maand contact op met deze krant en spraken over de onveilige situatie. Zo staat er een schutting en die verkleint de toch al smalle zijstraat genaamd Vijver. Als daar dan ook nog fietsers en bromscooters staan, zorgt dit voor onveilige situaties. 

Mede daarom heeft de gemeente in samenwerking met handhaving besloten snor-, bromfietsers en scooters te waarschuwen en ook worden fietsers aangesproken. ,,Daarnaast wordt er, zoals het er nu uitziet deze week nog, op de grond een waarschuwing gespoten met de boodschap dat fietsers en bromfietsers er niet mogen parkeren.”

,,In eerste instantie worden fietsen die daar staan verplaatst door handhavers”, laat de gemeente weten. ,,En als dat niet werkt, wordt zwaarder geschut ingezet. Dan moet je denken aan het weghalen zoals dat ook in andere steden gebeurt.”

Toch is dat een laatste redmiddel en hoopt de gemeente vooral op het boerenverstand van de mensen. ,,Hopelijk werkt de vorm waar we nu mee beginnen. We hebben er toch vertrouwen in dat mensen hun gedrag veranderen als ze worden aangesproken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie