Afbeelding
Robin van Uhm

Goed nieuws voor sportverenigingen: ‘Huur volledig kwijtgescholden’

7 oktober 2020 om 14:49 Overig

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort heeft besloten SRO opdracht te geven de huur aan amateursportsportorganisaties voor het gebruik gemeentelijke sportaccommodaties voor de maanden maart, april en mei 2020 volledig kwijt te schelden. Dat is op 6 oktober besloten door het college. 

door Jeroen van der Veer

Een klein aantal sportverenigingen huurt hun sportaccommodatie niet van SRO, maar betaalt huur, pacht of retributie voor recht van opstal aan de gemeente voor het gebruik van (de grond onder) hun sportaccommodatie. Ook deze verenigingen ervaren de gevolgen van de corona-maatregelen. Om geen onderscheid te maken tussen verschillende verenigingen heeft het college besloten ook de huur, pacht of retributie voor recht van opstal die deze verenigingen betalen door de gemeente kwijt te schelden voor de maanden maart, april en mei 2020.

Door dit besluit worden de financie¨le gevolgen van de corona-maatregelen voor sportverenigingen beperkt. Zo zijn sportverenigingen vanaf 16 maart gesloten geweest als gevolg van de corona-maatregelen. Pas sinds 1 juli kunnen verenigingen weer min of meer op een normale manier gebruik maken van de sportaccommodaties. 

Hierdoor hebben zij inkomsten misgelopen terwijl in veel gevallen kosten doorliepen. SRO heeft in een eerder stadium in overleg met de gemeente besloten om voor de periode dat buitensportverenigingen accommodaties niet of minder konden gebruiken de huurbetalingen uit te stellen. Door verenigingen gereserveerde uren in binnensportaccommodaties en zwembaden zijn kosteloos geannuleerd voor de periode dat deze accommodaties gesloten waren. Dit gaf de verenigingen ook wat financie¨le lucht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie