,,Het gaat om de details", alMaatwerk en vakmanschapdus Hilde en Alexander Bus.
,,Het gaat om de details", alMaatwerk en vakmanschapdus Hilde en Alexander Bus. Bus Natuursteen
Advertorial

Maatwerk en vakmanschap bij ambachtelijke steenhouwerij Bus Natuursteen

7 oktober 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Een bezoek aan Steenhouwerij Bus aan de Nijverheidsweg-Noord 57 is een kennismaking met de wonderbaarlijke schatten van de aarde die door de professionals van Bus getransformeerd worden, van aanrechtblad tot grafmonument. Marmer, graniet, Belgisch hardsteen. ,,Alles hier is maatwerk.”

Peter Beijer

Steenhouwen is een ambachtelijk beroep en dat ambacht is te zien in de werkplaats van de steenhouwerij in Amersfoort. Met een hamer en een beitel is een werknemer bezig met het vervaardigen van de laatste details in een grafmonument. ,,Het gaat juist om de details”, vertelt Hilde Bus, samen met haar echtgenoot Alexander, eigenaar van de steenhouwerij.

GRAFMONUMENTEN ,,Een grafmonument is een eerbetoon en herinnering aan de overledene en wordt daarom met perfectie en vakmanschap gemaakt. ,,De eerste verdieping van Bus Natuursteen toont de showroom waar de mogelijkheden van de verschillende soorten grafmonumenten te zien zijn, van steen tot glas; van klassiek tot modern. Hilde: ,,Hier kan men in alle rust de mogelijkheden bekijken.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Steenhouwerij Bus

EIGEN PRODUCTIEHAL Aan de Nijverheidsweg wordt in de eigen productiehal gewerkt voor zowel particulieren als bedrijven. Het werken met korte lijnen bevordert een snelle levertijden en hoge service. ,,Daarom zijn wij voor aannemers van bouwprojecten een prima partner. In overleg kunnen wij projectmatig in deelpartijen leveren en begeleiden”, vertelt Hilde. De rondleiding in de steenhouwerij geeft een prima beeld van de mogelijkheden van het familiebedrijf dat sinds 1911 bestaat. Zo leren wij het een en ander over marmer, graniet en Belgisch hardsteen. Hilde laat in de showroom diverse voorbeelden zien van wat er allemaal mogelijk is. We zien producten zoals aanrechtbladen, dorpels, vensterbanken, brievenbussen en andere bijzondere toepassingen van natuursteen. Het is opvallend om te constateren dat de werkwijze zowel handmatig als machinaal gebeurt in de eigen productiehal in Amersfoort. Hier wordt nog ambachtelijk vakmanschap toegepast.

Het is opvallend om te constateren dat de werkwijze zowel handmatig als machinaal gebeurt in de eigen productiehal in Amersfoort. Hier wordt nog ambachtelijk vakmanschap toegepast

EXCLUSIEVE MATERIALEN ,,Wij kunnen keukenbladen, tafels en andere producten van exclusieve materialen produceren. De materiaalsoorten Arabescato, Calacatta, Grigio Venato, Cosmic Black zijn enkele voorbeelden van de exclusieve en luxe materialen die wij als grondstof voor onze mooie producten gebruiken of als bekleding van bv. badkamers,counters en deuren.”

VLAMMEN Marmer en graniet zijn, bij juist gebruik, onverslijtbare grondstoffen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het unieke van elke gebruikte steen weerspiegelt in het gemaakt product. De ‘vlammen’ op o.a. Carrara wit marmer geven een luxe en bijzondere uitstraling. Graniet is ook een steensoort waarvan elke plaat of blok zijn eigen uiterlijk heeft. Dat betekent dat elk product dat wij daarvan maken uniek is. Zo is bv. geen keukenblad ofvensterbank gelijk qua kleur en structuur.

MAATWERK Alles is maatwerk dat bij Steenhouwerij Bus gemaakt en verhandeld wordt. Hilde: ,,We hebben uiteraard wel wat vlakke dorpels in verschillende breedtes en diktes op voorraad liggen, maar verder zijn al onze andere producten maatwerk, exclusief en in verschillende prijsklassen.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding.)


Steenhouwerij Bus

BELGISCH HARDSTEEN Naast marmer en graniet is Belgisch hardsteen een materiaalsoort dat zeer gewild is voor het vervaardigen van allerlei producten. Hilde: ,,Belgisch hardsteen heeft een prachtige natuurlijke en authentieke uitstraling. Het is bovendien toepasbaar voor verschillende stijlen. Modern, klassiek of landelijk, wij kunnen het naar wens realiseren. Belgisch hardsteen is een verrijking voor bijvoorbeeld keuken, terras,vloer, toilet of badkamer.”

WEBSITE Alle producten van Bus Natuursteen zijn te vinden op de overzichtelijke website (bus-natuursteen.nl). Uiteraard zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om zelf het beschikbare materiaal uit te zoeken. Hilde: ,,Alles gaat in overleg en eigen ideeën zijn van harte welkom.”


Steenhouwerij Bus

Afbeelding
Afbeelding
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie