Groep 7/8 van de Dubbelster en Jelle Vermeulen van SEM Sla en Meer
Groep 7/8 van de Dubbelster en Jelle Vermeulen van SEM Sla en Meer Léon Meiboom

Groep 7/8 van de Dubbelster leren verantwoord koken tijdens TaartLab

6 oktober 2020 om 11:23 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Tijdens TaartLab staat gezonde voeding centraal. Door te proeven, ruiken, voelen en zien maken kinderen kennis met de wereld van suikervrij en duurzaam genieten. De mannen van SEM Sla en Meer zetten een informatieve middag neer waarbij, na een korte uitleg, de handen uit de mouwen kunnen om zelf aan de slag te gaan met biologische producten. Van deze producten worden een aantal gluten- lactose- en suikervrije taarten gemaakt. Uiteraard kunnen de zelfgemaakte taarten meegenomen worden naar huis zodat iedereen thuis van zijn of haar gemaakte taart kan nagenieten. 

In samenwerking met ABC Amersfoort, het BOK en de Gezonde wijk. is dit programma aangeboden aan alle basisscholen in Kattenbroek en zullen deze week alle aangesloten scholen een bezoek ontvangen voor een Taartles onder schooltijd. 

Maandag 5 oktober was het de beurt aan groep 7/8 van de Dubbelster. Met 28 kinderen werd er geproefd, werden de ingrediënten zorgvuldig gekozen en er werd gewerkt aan allerlei prachtige taarten die de kinderen zelf hebben ontworpen. 

Uiteindelijk hebben de kinderen naast hun eigen taarten ook gezamenlijk een taart gemaakt, speciaal voor ouderen zodat ook zij kunnen leren hoe je duurzaam en gezond kunt genieten.  

Voor meer informatie over TaartLab of om kinderen aan te melden voor de cursus van 11 oktober kunt u terecht op: https://www.abc-amersfoort.nl/bekijk-activiteit/?id=1559 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie