Koken/keuken
Koken/keuken Bron foto: Pixabay

Corona crisis kooktips

3 oktober 2020 om 12:11 lokaal Deel je nieuws

Wanneer houdt Corona eens op? Hoe kunnen we leven in de wereld van social distancing? Werken en boodschappen doen op een anderhalve meter afstand is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het maakt niet uit welke tijden je naar de supermarkt gaat, anderhalve meter maatschappij blijft moeilijk.

Veel binnen zitten, werken e/o studeren vanuit huis kan rustgevend zijn maar het heeft een grote invloed op onze leefstijl. Als je minder beweegt en zittend bestaan leidt, krijg je stijve spieren. Het eten verteert niet goed en je hebt dan een grote kans op maag- en darm klachten. Extra gezond eten om je darmen fit te houden is juist nu van levensbelang.

Lees de 4 gezonde kooktips voor jou en voor je portemonnee:

1.   Eet zo veel mogelijk vegetarisch want een Vega voedingspatroon is goedkoop, vezelrijk en supergezond. Natuurlijke vezels zitten alleen in plantaardige voeding zoals groente, fruit, volkoren granen, noten en peulvruchten. En die zijn onmisbaar om je darmen gezond te houden.

 

2.   Eet gevarieerd volgens de vega schijf van vijf die je op de website van Vegetariërsbond vindt. Een veelzijdig voedingspatroon bevat alles wat we nodig hebben om gezond en fit te blijven. Wissel vaak af met kleurrijke groenten, bonen, linzen en granen.

 

3.   Zet vaker peulvruchten & meer groenten op het menu. Kleurrijke etenswaren op je bord zien er prachtig uit en ze zijn goed voor je darmen. Koop genoeg voorraad gedroogde peulvruchten. Week ze in en kook meer dan je nodig hebt. Je kunt ze gemakkelijk invriezen en gemakkelijk verwerken in een heerlijke schotel.

 

4.   Maak heerlijke gerechten van kliekjes, weggooien is zonde van het geld en de grootste milieuvervuiling. Van restjes overgebleven aardappelen, rijst en andere granen kun je heerlijke gerechten maken. Gebruik je creativiteit, kook gevarieerd, vind veel inspiratie op Veelzijdig Vega en eet gezond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie