Afbeelding
pixabay

‘Gratis mondkapjes voor mensen die het financieel zwaar hebben’

1 oktober 2020 om 18:00 Corona

AMERSFOORT Het kabinet heeft dringend geadviseerd mondkapjes te gaan dragen en daarom wil Tahsin Bulbul dat de gemeente Amersfoort meehelpt iedereen te voorzien van goede bescherming. Het DENK-raadslid hoopt dat mondkapjes kosteloos kunnen worden aangeboden aan mensen met een lager inkomen dan gemiddeld.

door Jeroen van der Veer

Vanaf 1 juni was het al verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen en het kabinet kwam van de week met een dringend advies om in publieke ruimtes zoals winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, theaters en concertzalen ook bescherming te dragen. ,,Een mondkapje kost gemiddeld al snel een euro per stuk”, aldus Bulbul. ,,Gebruik je elke dag een nieuwe, dan ben je dertig euro kwijt. Dat kunnen sommigen echt niet betalen.”

Voor mensen op of rond het minimum is dit bedrag te hoog en daarom wil Bulbul dat de gemeente Amersfoort meedenkt al haar burgers te beschermen. ,,Zij hebben namelijk ook recht op bescherming middels een mondkapje.”

,,Is het college in navolging van Rotterdam en Utrecht bereid om zo snel mogelijk te onderzoeken op welke manier Amersfoorters met een laag inkomen in aanmerking kunnen komen voor mondkapjes zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen”, vraagt Bulbul in schriftelijke vragen aan het college. ,,Het is in ons aller belang dat de mondkapjes gedragen worden om verdere besmetting te voorkomen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie