Het interieur van de Elleboogkerk.
Het interieur van de Elleboogkerk. Verlaan en Bouwstra architecten

Elleboogkerk weer open met corona pop-up

1 oktober 2020 om 16:15 Kunst

AMERSFOORT Op initiatief van Amersfoort in C, Museum Flehite en in samenwerking met de eigenaar, Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt en Strooij, wordt de Elleboogkerk aan de Langegracht vanaf medio oktober opengesteld voor organisaties en personen die een plek zoeken waar ze hun sociaal-culturele activiteiten coronaproof kunnen uitvoeren. 

Onder de titel ‘In de Elleboog’ is de monumentale ruimte tijdelijk beschikbaar voor iedereen die iets wil organiseren: van kamerconcert tot theatervoorstelling, van biologische markt tot poëzieavond en van hiphop battle tot expositie. Pop-up-locatie In de Elleboog wil de komende maanden een laagdrempelige voorziening zijn voor alle organisaties die door de noodzakelijke coronamaatregel van afstand houden, in de problemen komen. 

Organisaties kunnen de ruimte via Museum Flehite reserveren en daar de sleutel komen ophalen. In de Elleboogkerk zijn basisvoorzieningen, zoals stoelen, licht en geluid, aanwezig. Wie meer nodig heeft dient dat zelf te regelen. Van gebruikers wordt tevens verwacht dat ze zich houden aan de geldende coronamaatregelen en de zaal na het evenement weer netjes achterlaten voor de volgende activiteit. In de Elleboog heeft geen winstoogmerk, er wordt alleen een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

EXPERIMENT Museum Flehite en Van de Burgt Strooij hebben plannen om op termijn de Elleboogkerk en de naastgelegen pastorie te betrekken bij een nieuw te ontwikkelen stadsmuseum, dat uitreikt naar de stad en inwoners en bezoekers op een dynamische en participatieve manier betrekt bij het programma. Het zal echter nog even duren voor het zover is. In de tussentijd wil Museum Flehite de kerk met de open ruimte niet leeg laten staan en heeft het initiatief genomen voor de pop-up-locatie In de Elleboog. Dit experiment is tegelijkertijd een pilot (tot en met 1 juni) voor de toekomstige programmering van het nieuwe stadsmuseum.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie