Afbeelding
Omur Markt

Drukte op het Neptunusplein doorn in het oog van buurtbewoners

2 oktober 2020 om 17:58 Winkels

AMERSFOORT De komst van supermarkt Omur Markt naar het Neptunusplein zorgt ervoor dat het daar soms té druk is met auto’s. Dat vinden buurtbewoners en bezoekers van het plein én ook handhaving deelt die mening.

door Jeroen van der Veer

De populaire supermarkt zat eerst gevestigd in de binnenstad van Amersfoort. Toen bekend werd dat de Jumbo uit het pand op het Neptunusplein vertrok, greep Omur Markt zijn kans en verhuisde. Ook op deze plek in Amersfoort vinden geïnteresseerden de winkel, wat er soms voor zorgt dat opstoppingen ontstaan. Dit is niet de schuld van de supermarkt(eigenaar), maar het Neptunusplein lijkt hiervoor niets te zijn ingericht.

Navraag bij de afdeling handhaving leert gemeentewoordvoerder Joost Mulder dat er een probleem is ontstaan nu meer mensen naar die plek komen. ,,De collega’s van handhaving onderschrijven de ervaring dat het sinds de opening van de nieuwe supermarkt drukker is op en rond het Neptunusplein. Veel mensen wachten op of naast het parkeerterrein tot daar een plek vrijkomt, wat tot opstoppingen op de weg leidt. Ook auto’s die laden en lossen in de buurt van de supermarkt zorgen voor opstoppingen.”

Mede daarom zal handhaving de komende weken extra surveilleren en zo nodig optreden tegen verkeersovertredingen. ,,Daarnaast heeft onze verkeerskundige de uitnodiging van het CVVN (Comité Verkeerveiligheid Neptunusplein) geaccepteerd om binnenkort ter plaatse met hen in gesprek te gaan om samen te kijken welke oplossingen mogelijk zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie