Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Voetbalclub slaat alarm; meerdere corona-besmettingen na derby

1 oktober 2020 om 10:34 Corona

AMERSFOORT Bij voetbalvereniging HVC wordt tijdelijk vrijwel alles stilgelegd in verband met corona-besmettingen. Op 29 september zijn minimaal één speler en één supporters positief getest op het virus en daarom neemt de club geen enkel risico. 

door Jeroen van der Veer

De twee positief geteste personen waren afgelopen zaterdag, 26 september, aanwezig bij de derby HVC tegen De Posthoorn. Het gaat hierbij om een speler van het eerste elftal en een toeschouwer. Beiden zijn na afloop van de wedstrijd (lang) in de kantine geweest. Omdat de twee klachten kregen, hebben zij zich laten testen en werd duidelijk dat zij corona hebben.

De voetbalclub heeft direct groot alarm geslagen omdat de wedstrijd van zaterdag druk bezocht werd en er redelijk wat mensen in de kantine aanwezig waren. Zij zijn mogelijk ook in contact gekomen met de besmette personen en HVC heeft op eigen initiatief en proactief alle mensen ingelicht die potentieel in contact zijn gekomen met dit tweetal. Bij lichte klachten wordt hen dan ook verzocht zich direct te laten testen.

Door de onzekere situatie zijn de trainingen van HVC tot nader order afgelast. Per week wordt de situatie bekeken en bepaalt de club of de trainingen weer kan hervat worden. Tegelijkertijd zal de club advies inwinnen bij de KNVB omtrent de aanstaande wedstrijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie