Beethoven concert
Beethoven concert Karel Bagijn

Wat is er nog wel te doen ondanks de coronamaatregelen?

30 september 2020 om 18:00 Activiteiten

AMERSFOORT Hoewel we in de tweede golf qua coronabesmettingen bevinden, bieden toch veel meer verenigingen en kleinschalige evenementen weer aan. Uiteraard met inachtneming van de geldende ‘nieuwe normaal’-maatregelen. Deel jouw activiteit of nieuws hier en maak kans op een plekje in deze lijst én in onze papieren editie.

1 oktober 2020

[Digitaal Hulpplein in Bibliotheek Hoogland
[10:00 Engweg 7
Vragen op het gebied van computers, tablets, smartphones, internet en digitale diensten van de overheid zijn welkom in bij het Digitaal Hulpplein in de bibliotheek Hoogland. Vanwege de coronamaatregelen hebben ze maar beperkte capaciteit bij Dorpshuis De Neng. Ze starten met twee hulploketten. Aanmelden is nodig en kan via tel. 033-4631914, aan de balie in de bibliotheek of via www.bibliotheekeemland.nl.

2 oktober 2020

[Wandelend Ontspannen
[10:00 Schothorsterlaan 21
Meewandelen en ontspannen tijdens de Mind-Walk Amersfoort: iedereen kan meedoen, ze wandelen met aandacht en doen enkele ontspanningsoefeningen. De start is om 10.00 uur bij Het Groene Huis, kosten zijn 6 euro per les. Infotmatie en opgave: www.mind-walkamersfoort.nl en tel. 06-18865594.

[Mini Professors (2 tot en met 4 jaar)
[14:45 Plataanstraat 20
Mini Professors is een wetenschappelijk programma voor jonge kinderen. In de leeftijd van 2 tot 6 jaar willen kinderen niets liever dan nieuwe dingen leren en ontdekken. Met de lessen van Mini Professors krijgen ze de kans om te ontdekken, door onder andere zelf proefjes te doen. Om de week op vrijdag is deze les. Aanmelding via: raising-kids.nl.

3 oktober 2020

[Open Dag bij BAN Badminton
[10.00 tot 13.00 uur, sporthal de Icoon (lovink 10 in Vathorst
Sportieve belangstellenden kunnen om 10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur gratis en vrijblijvend meedoen aan korte kennismakingslessen. Deelnemers hoeven alleen eigen sportkleding en –schoenen mee te nemen. Meer informatie www.banbadminton.nl of 06-15552919

[Workshop Levensverhaal schrijven
[11:00 Weberstraat 2
In de workshop Stoomcursus Levensverhaal schrijven leert schrijfster Vilan van de Loo deelnemers hoe ze hun levensverhaal op papier zetten. Ze krijgen een methode van vijf stappen, uitleg over wat een structuur is en hoe iemand om kan met gevoeligheden (in de familie) en wat te doen met die stapel volgeschreven papieren. Meer op www.indischeschrijfschool.nl.

[Aanmelden residenties Roundabout Europe
[16:00 Lieve Vrouwekerkhof 13
Artiesten en gezelschappen kunnen zich tot 31 december aanmelden voor Roundabout Europe, een circuit van residenties en ondersteuning voor makers van buitentheater. Dit is een nieuw project van vijf Europese festivals, onder leiding van Spoffin. Roundabout Europe richt zich met name op aankomende makers en gezelschappen die zich op een keerpunt in hun artistieke ontwikkeling bevinden. Geselecteerde theatermakers en groepen krijgen de kans twee residenties in twee verschillende landen te doen. Makers krijgen toegang tot nieuwe doelgroepen en netwerken en professionele ondersteuning, zodat zij in staat zijn hun werk professioneler, zelfkritischer, duurzamer, economischer en winstgevender te maken, zonder aan artistieke waarden in te boeten. Het aanvraagformulier en meer informatie is te vinden op roundabouteurope.eu.

[Beethoven Pianoconcert 1,2,3
[20:15 Hof 1
De pianoconcerten 1,2,3 van Ludwig van Beethoven worden uitgevoerd in de Joriskerk. Negen pianisten van het Scarbo Pianistencollectief spelen elk een deel. Dit concert wordt gegeven in het kader van het Beethovenjaar 2020. In november worden de concerten 4 en 5 uitgevoerd. De pianisten zijn Yumi Toyama, Brit van Maanen, Hans-Erik Dijkstra, Adriaan Schoch, Renate Hasselaar, Wonne Kroes en Annette Middelbeek, Rachel Vroom, Marjes Benoist. Zij worden begeleid door het Constanzeorkest onder leiding van Rutger van Leyden.
De kaarten kosten 20,00 euro (kinderen tot 12 jaar halve prijs), reserveren verplicht: www.scarbomusica.nl/bespreking.php of scarbo2020@gmail.com..


Programmaboekje Bachdag Amersfoort - Egbert Prins

4 oktober 2020

[Natuurwandeling ‘Herfst in Birkhoven’
[14:00 uur, Barchman Wuijtierslaan
De gidsen van het Utrechts Landschap gaan weer op pad. In Birkhoven is de bosvijver een bekend attractiepunt voor de vaste bezoeker, in de crisisjaren 1930-1935 aangelegd als werkverschaffingsplan, net als de uitzichtheuvel en het bosbad. Het bos Birkhoven bestaat voor een belangrijk deel uit grove den, lariks en spar. Maar ook een diversiteit aan loofbomen groeit er. Tijdens de wandeling bezoeken ze ook het Pinetum. Kortom, een belevingstocht door bos Birkhoven. Verzamelen vanaf 13.45 uur op de parkeerplaats Birkhoven aan de Barchman Wuijtierslaan bij infobord Utrecht Landschap en vertrekken om 14.00 uur. Aanmelden is verplicht: koetshuisstoutenburg@gmail.com.

5 oktober 2020

[Kennismakingsworkshop baby- en kindgebaren
[19:30 Diverse locaties in de stad 1
Raising Kids biedt regelmatig een kennismakingsworkshop baby en kindergebaren aan zoals de workshop baby- en kindergebaren. Meer informatie: raising-kids.nl.

[Muzikale tijdreis
[10:30 uur, Het Zand 29
Pianist Wouter Harbers geeft een koffieconcert met het thema ‘muzikale tijdreis’ door drie eeuwen muziek. Harbers nodigt iedereen uit in zijn tijdmachine: een prachtige vleugel op het podium van de Xaveriuskerk. Zevertrekken met het eigentijdse ‘Fly’ van Einaudi. Meteen daarna vliegen zenaar de barok. Daar komen luisteraars Bach tegen: een hardwerkende componist die duizenden composities schreef die nu al ruim drie eeuwen overleefden. Via Couperin komen ze op bezoek bij Mozart: zijn prachtige Sonate KV 330 zit vol verfijning en subtiliteiten. Schumann en Schubert heten hen welkom in de romantiek. Zwijmelen met Chopin, laten overweldigen door Liszts Waldesrauschen. Debussy toont het impressionisme, Satie het minimalisme. Met Rachmaninov staan zemiddenin de twee Wereldoorlogen, en via Pärt en Glass belanden bezoekers weer in het nu. De entree kost 15 euro (inclusief koffie vooraf). Kaartjes zijn te koop via www.koffieconcerten.nl.

7 oktober 2020

[Ontdek de smaken van wijn
[19:30-21:30, BijHein, Kortegracht 2
Waarom is een wijn lekker of juist niet? Waarom past een wijn beter bij het ene gerecht dan bij het andere? In deze cursus van vier avonden neemt ‘Magister Vini’ Eric Ivens deelnemers mee in de wondere wereld van de wijn. Deelnemers oefenen in het beschrijven van hun proefervaringen. Zo wordt wijn proeven en wijn drinken nog leuker. Inschrijven via vuamersfoort.nl.

8 oktober 2020

[Startbijeenkomst Senia leesclub biografie
[10:30 Eemplein 71
De leesclub gaat biografieën en familiegeschiedenissen lezen en kan hiermee de geschiedenis, literatuur, politiek, sport en muziek leren kennen door de ogen van één bijzondere persoon, of de gebeurtenissen in één familie volgen. Leidraad is een literatuurlijst die is opgesteld door deskundigen. Meer informatie www.senia.nl, aanmelden bij liesbeth.ram@senia.nl.

[Proeflessen; biodanza beweegt je (foto)
[19:45 Stradivariusstraat 159
Ontspanning, plezier op mooie muziek. Proeflessen serie van vier of acht lessen. Meer informatie en aanmelden: www.biodanzaforharmony.nl.


biodanza - biodanza for harmony

9 oktober 2020

[All you need is love? Hoe dan?
[20:00-22:00 Wezeperberg 1
‘All you need is love? Hoe dan?’ Theater De Kamers brengt een lezing met direct toepasbare relatietips in een ontspannen avondje uit. De toegang is gratis dankzij subsidie van Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. Meer info en aanmelden: vathetveen.nl/activiteit of ivonneschouten@gmail.com..

10 oktober 2020

[Bachdag-in-het-klein
[Binnenstad van Amersfoort
Op zaterdag 10 oktober klinkt de muziek van Johann Sebastian Bach op diverse plekken in de binnenstad van Amersfoort. Door de stichting Bachdag Amersfoort is voor de vierde keer op rij een festival georganiseerd waarin de muziek van de grote meester centraal staat. Dit jaar is een aangepast programma samengesteld onder de titel ‘Bachdag-in-het-klein’.

In de Joriskerk wordt elk uur een concert gegeven door vooral Amersfoortse musici. Daarbij is gezocht naar een goede mix van oude bekenden en jong talent. De dag wordt geopend door Rien Donkersloot, organist van de Joriskerk. Gedurende de dag treden solisten en kleine ensembles op, elk met hun eigen kijk op de muziek van Bach. In de Aegtenkapel zijn er twee programma’s samengesteld van elk ongeveer 2½ uur. Diverse musici treden achtereenvolgens op, afgewisseld met interviews met de musici en bekende Amersfoorters. De beide programma’s worden gepresenteerd door NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp. Dit programma wordt live uitgezonden via het Internet en kan door een klein publiek worden bijgewoond. Op de beiaard van de Onze-lieve-vrouwetoren worden twee concerten gegeven met muziek van Bach centraal en ook op andere, onverwachte plekken zal de muziek van Bach klinken. Meer informatie: www.bachdagamersfoort.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie