Hoofdportaal Sint Joriskerk, Amersfoort
Hoofdportaal Sint Joriskerk, Amersfoort Cor van den Braber

Evensong in de Sint Joriskerk, zaterdag 31 oktober om 17:00 uur m.m.v. het St. Joris Kamerkoor.

28 september 2020 om 15:57 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

AMERSFOORT - Zaterdag 31 oktober: Evensong in de Sint Joriskerk.

Op zaterdagmiddag 31 oktober aanstaande om 17:00 uur vindt er in de Sint Joriskerk weer een Evensong plaats.

Deze Evensongs worden georganiseerd door vrijwilligers onder auspiciën van de Raad van Kerken, Amersfoort. Medewerking verleent het St. Joris Kamerkoor onder leiding van Wouter Verhage.

De Vespers is een zogenaamde Getijdendienst, die aan het eind van de zaterdagmiddag plaatsvindt als voorbereiding op de zondag. Het heeft de vorm van een Choral Evensong.

In 2002 zijn deze oecumenische Vespers in de Sint Joriskerk gestart en zijn ze uitgegroeid tot een bloeiende traditie. Eind 2019 is de serie Vespers samengegaan met het Momentum, een tijd bezinning, lezing, muziek en gebed in de Sint Joriskerk op de zondagmiddagen tussen 1 mei en 1 oktober. Mede daarom is de Evensong (voorheen Vespers) op 31 oktober na 18 jaar de voor het laatst op een zaterdag.

Vanaf het nieuwe kerkelijk jaar zullen alle Evensongs op zondagmiddag om 15:30 uur plaatsvinden: vier in de Adventstijd, vier in de 40-dagentijd en vier door het jaar, namelijk rond Maria Lichtmis, met Pinksteren, in de Vredesweek en rond Hervormingsdag/Allerheiligen).

U bent van harte welkom in de eeuwenoude ruimte van de Sint Joriskerk. De Evensong duurt ongeveer drie kwartier en is vrij toegankelijk (collecte na afloop).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie