Afbeelding
Facebook Politie Amersfoort

Celstraffen geëist voor geweld tegen chapterlid Caloh Wagoh

23 september 2020 om 16:18 Misdaad

AMERSFOORT Tegen een 41-jarige man uit Amersfoort is een celstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar geëist in verband met het aanvallen, mishandelen en ontvoeren van een (ex-)lid van motorclub Caloh Wagoh. Twee inwoners uit Soest (29 en 45 jaar) hoorden in dezelfde zaak vier jaar celstraf geëist worden.

Het (ex-)lid van een chapter van motorclub Caloh Wagoh zou op 7 juli 2018 door vier mannen bij zijn huis in Wageningen zijn opgewacht. Ze zouden hem hebben geschopt en geslagen, zijn clubhesje hebben afgepakt en hem vervolgens in een auto hebben getrokken. Volgens het Openbaar Ministerie is hij vervolgens naar de woning van een van de verdachten gebracht.

In dat huis is de verdachte opnieuw mishandeld, waarna hij werd ondergebracht in een woning in Amersfoort. Als gevolg van het geweld heeft de man letsel opgelopen aan zijn oog, oor en vinger, aldus de officier in zijn requisitoir. Een van de verdachten heeft verklaard dat het slachtoffer op het matje is geroepen omdat hij dingen “niet zo netjes had gedaan”, staat te lezen op de site van het Openbaar Ministerie. ‘Als je verkeerde keuzes maakt, kun je klappen verwachten’, aldus een van de verdachte.

Uiteindelijk zijn er vijf verdachten in deze zaak. Een 32-jarige man uit Eemnes en een 28-jarige man uit Soest hoorde ook drie jaar tegen hun geëist worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie