Grace Tanamal (PvdA), Noëlle Sanders (D66), Astrid Janssen (GroenLInks), Micheline Paffen (CDA), Annet de Raadt (PvdA), Elise van Plateringen (VVD), Sigrid van der Hoeven (Actief voor Amersfoort), Hanneke Lap (VVD) en Sieta Koet (Amersfoort 2014)
Grace Tanamal (PvdA), Noëlle Sanders (D66), Astrid Janssen (GroenLInks), Micheline Paffen (CDA), Annet de Raadt (PvdA), Elise van Plateringen (VVD), Sigrid van der Hoeven (Actief voor Amersfoort), Hanneke Lap (VVD) en Sieta Koet (Amersfoort 2014) (foto's uit eigen beheer)

Politica’s in open gesprek tijdens Women Unlimited

13 maart 2018 om 23:43 lokaal Deel je nieuws

De globale cijfers: Momenteel is 28% van de 8.931 gemeenteraadsleden vrouw; van de wethouders is maar 21% vrouw. Dit percentage is sinds de invoering van het passief vrouwenkiesrecht (1917) nog nooit hoger geweest1. Tijd voor verandering!

Een goede afspiegeling van de samenleving in de gemeenteraad zorgt een goede afspiegeling van thema's die vrouwen aangaan.

Onder leiding van Gul Dolap-Yavuz zullen in het politiek café van Women Unlimited 9 verkiesbare vrouwen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort hun visie geven op thema’s als emancipatie en diversiteit.
Aanwezig zijn: Astrid Janssen (GroenLinks), Sieta Koet (Amersfoort 2014), Noëlle Sanders (D66), Grace Tanamal (PvdA), Annet de Raadt (PvdA), Micheline Paffen (CDA), Elise van Plateringen (VVD), Hanneke Lap (VVD) en Sigrid van der Hoeven (Actief voor Amersfoort).

Praat mee en kom naar het politiek café in de Espressobar van Bibliotheek Eemland. Meer informatie over het programma van Women Unlimited: www.arteganza.nl .

Women Unlimited
Zondag 18 maart, 13.00-17.00 uur
Locatie: Het Eemhuis

1 bron: kieseenvrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie