Tamara van Dam
Tamara van Dam Lieke Bielderman
Advertorial

De Specialist: wimperextensions, geliefd of gehaat?

23 september 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT ,,Heb je korte wimpers maar wil je toch een diva-achtige look? Al tientallen jaren bestaan daarvoor kunstwimpers. Deze wimperextensions zijn een Koreaanse uitvinding. Koreaanse vrouwen, waaronder ikzelf, hebben van nature korte rechte wimpers. Behoefte creëert vraag en zo komen we aan de kunstwimpers. Wat een uitkomst voor vrouwen”, laat Tamara van Dam namens Mooi en Zeker weten.

 Iedereen kan er sindsdien zonder dikke laag mascara mooi opgemaakt uitzien. Een regenbui of zwempartij hoef je ook niet meer te vrezen. Maar wat is er nu waar en niet waar over wimperextensions?”

NATUURLIJKE WIMPERS ,,Al tien jaar heb ik mij helemaal in dit vakgebied verdiept met veel tevreden klanten. Daaronder trof ik weleens vrouwen die zwaar teleurgesteld waren over hoe hun wimperextensions elders waren aangebracht; ze kwamen dan huilend bij mij omdat de wimperextensions niet mooi waren, de wimpers irriteerden, hun eigen wimpers nog korter waren geworden, helemaal waren verdwenen of ze allergische reacties kregen. Met mijn diepgaande kennis kon ik deze vrouwen gelukkig allemaal helpen. Er zijn dus ook negatieve verhalen te vinden over wimperextensions. Tot op de dag van vandaag merk ik, dat niet iedereen weet wat nodig is om succesvol te zijn met wimperextensions en mooie natuurlijke wimpers te creëren.”

De belangrijkste factoren even op een rijtje:
De techniek en kunde van de specialist
,,Als je niet de juiste techniek toepast, raak je heel snel je wimperextensions kwijt of irriteren de extensions. Dat laatste kan leiden tot rode, jeukende ogen of wimpers die niet los van elkaar kunnen doorgroeien.”

Hoe oud de lijm is
,,Als de lijm ouder is dan 1 jaar (na fabricatie), is deze niet krachtig genoeg om langdurig van je wimperextensions te kunnen genieten.”

De kwaliteit van de gebruikte lijm
,,Een lijm met medische graad cyanoacrylate voorkomt allergische reacties. Maar weinig lijmen hebben zo’n medische graad. Veel collega’s in het vak gebruiken goedkope lijmen om de prijzen laag te houden.”

Omstandigheden tijdens het plakken
,,Bij warm droog weer, droogt de lijm te snel en is er kans dat de hechting niet optimaal is. Hierdoor verlies je je extensions al binnen twee weken.”

De thuisverzorging
,,Als je veel in je ogen wrijft, de verkeerde producten (gezichtscrème, oog make-up remover, eyeliner) gebruikt of je wimpers niet goed schoonhoudt. Het resultaat: geen wimperextensions meer en je eigen wimpers gaan kwalitatief achteruit.”

HOE HET HOORT ,,Een goede specialist licht je goed voor en gebruikt de beste materialen. Op die manier kun je jaren achter elkaar plezier hebben van wimperextensions. Echt waar: goedkoop is duurkoop. Je riskeert bovendien verlies van je eigen wimpers of een voor altijd durende allergie.”

Mooi en Zeker
Tamara van Dam
Bitterkruid 55
3824 ND Amersfoort
Tel. 06-49399992
Mooi en Zeker.nl
info@mooienzeker.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie