Amersfoort  1180061_sa40 joop de keijzer1.jpg
Amersfoort 1180061_sa40 joop de keijzer1.jpg FotoVanDenderen
Column

De brief voor De Keijzer

23 september 2020 om 11:00 Column

‘U krijgt nu de kans om mee te doen met een nieuw beweeg- en gezondheidsproject Sociaal Vitaal van de gemeente Amersfoort en SRO. Ik nodig u van harte uit om mee doen. Met vriendelijke groet de burgemeester van Amersfoort L.M.M. Bolsius’, stond er in de uitnodiging voor Fitheidstest en beweegactiviteit die uw stukkiesschrijver, tevens topfitte vitale zeventiger, en mevrouw De Keijzer mochten ontvangen vorige week.

Wat ontzettend lief van Lucas dat hij zo bezorgd is over onze gezondheid terwijl wij weer bezorgd zijn om zijn welzijn nu hij thuis in quarantaine zit omdat een gezinslid positief is getest op corona.

Eerst was daar VVD-wethouder verkeer/sport Hans Buijtelaar op een gezellig rijwiel met kratje die ons meer op de fiets wil hebben (fietst dat stalen ros een beetje, Hans?) en dan nu onze burgemeester die de doelgroep tussen 65 en 80 jaar meer wil laten bewegen. Heb echter uit uiterst onbetrouwbare bron vernomen dat echtgenote Marica ook bezorgd is om haar mannetje want hij gaat nu klussen in de tuin en daar schuilt ook gevaar want doet hij voorzichtig met die vlijmscherpe snoeischaar, krijgt hij geen lamme arm van het zagen, gaan er geen fleurige bloemen sneuvelen, gaan er geen gezonde planten en struiken uit de grond gerukt worden, gebruikt hij wel milieuvriendelijke middelen, heeft hij geen arachnofobie (angst voor spinnen) en heel belangrijk, heeft hij daarna nog energie genoeg om te (video)bellen, mailen, appen, Facetimen, Amersfoort te besturen en gezonde vegetarische maaltijden te bereiden?

Onze betrokken burgemeester hoeft zich echter geen zorgen om mij te maken want ik fiets tijdens mijn brugwachtersdiensten dagelijks twintig tot dertig keer heen en weer tussen Koppel- en Kwekersbrug, eet gezond met veel vis en groenten en ben fruitverslaafd. Mevrouw De Keijzer beoefent tweewekelijks Zumba in het Klokhuis aan de Weberstraat en elke morgen als ik beneden kom staat ze met de beentjes licht gespreid, armen in de lucht, rechte rug en schouders naar achteren presentatrice Olga Commandeur van ‘Nederland in Beweging’ na te doen waardoor ik steeds vaker afgeleid ben, mijn koffie koud wordt, niet bij mijn krantje kan en nu uit pure wanhoop maar na half tien onder mijn dekbedje vandaan kom want dan is de rust teruggekeerd in huize De Keijzer.

Els Speelman, beleidsadviseur Sport en Recreatie van de gemeente Amersfoort en Lizzie Belt, buurtsportcoach bij SRO zijn van harte welkom aan de Dollardstraat om te bespreken of ik (wij) in aanmerking kom(en) voor deelname. Gezellig dames, dan gaan we lekker in het aangename najaarszonnetje zitten in de achtertuin met anderhalve meter ertussen, lekkere luie stoelen staan klaar, glaasje wijn, wat nootjes, Harry Sacksioni op de achtergrond en een toastje met brie, paté met warme bosbessensaus of zalmsnippers afgemaakt met een dun schijfje gember of olijfje!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie