Afbeelding
Ewerdt Heideman
Video

Staatssecretaris Paul Blokhuis verzorgt buitenles op De Parkschool

22 september 2020 om 15:15 Onderwijs

AMERSFOORT De vijfde editie van de Nationale Buitenlesdag zou eigenlijk al hebben plaatsgehad in april. Omdat toen alle scholen vanwege de coronapandemie waren gesloten, is deze verplaatst naar september. 

Dit jaar hebben zo’n 220 basisscholen (ruim 40 procent) in de provincie Utrecht zich hebben aangemeld voor de Nationale Buitenlesdag op dinsdag 22 september. De Parkschool in Amersfoort kreeg deze dag buitenles van een heel bijzondere gastdocent: staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) start de dag met de geschiedenisquiz op het schoolplein.

Bij de Parkschool in Amersfoort krijgen de leerlingen dag in dag uit minstens één les buiten. ,,Wij doen iedere dag een bewegend leren activiteit en waar kan dat nou beter dan buiten?”, vertelt directeur Dillian Hos van De Parkschool. ,,Het Park Schothorst, hier om de hoek, is voor ons een geweldige uitvalsbasis voor een les in de natuur en ook voor vakken als rekenen en taal zoeken we graag buitenruimte op als het even kan.” Juist hierom bracht staatssecretaris Blokhuis een werkbezoek aan deze school.

Video: Smulders AV/Ewerdt Heideman


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie