Kopje Suiker
Kopje Suiker KOSMIK

KOSMIK, theatergroep de Luie Honden zijn opzoek naar een ‘Kopje Suiker’.

22 september 2020 om 10:28 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Productiehuis KOSMIK en theatergroep de Luie Honden zijn opzoek naar echte verhalen van echte mensen in de wijken Randenbroek en Schuilenburg. Deze verhalen worden gefilmd en uitgebracht en gekoppeld aan bijzondere route door de wijk. Een unieke mogelijkheid om op 1,5 meter toch een inkijkje te krijgen in de verhalen achter de voordeur, want als iets duidelijk is, dan is het de behoefte om elkaar meer ‘echt’ te zien en horen.  

Annelies Gouw theatermaker en regisseur van de Luie Honden vertelt, “in deze vervreemdende tijden van half opgesloten zitten hebben wij enorm behoefte aan wat saamhorigheid, Daarom willen we ons richten op wat mensen verbindt in deze wijken en dan vooral vanuit wat wel kan ”

Want als er iets bijzonders is in deze wijken dan is het wel dat het een knooppunt is waarin oud en nieuw elkaar vinden. Waar een kerk en moskee worden gescheiden door het Valleikanaal, maar tegelijkertijd worden verbonden door een brug. Een knooppunt waarin oud en nieuw elkaar vindt, maar waar ook de vraag speelt of we elkaar wel genoeg zien en horen. We wonen dan wel samen, maar kennen we elkaar eigenlijk wel echt? Wat verbindt deze mensen en wat hebben ze gemeen? Doormiddel van een bijzondere wandelroute en vormgegeven poster willen KOSMIK en de Luie Honden daarin verandering brengen. 

Theatergroep de Luie Honden zal ingestuurde verhalen selecteren voor een bijzonder filmportret door Videoheren, die vervolgens via prachtige posters in de wijken komen te hangen. Die posters worden weer door een ander Amersfoorts initiatief ontworpen, namelijk de vormgevers van DoorenDoor Ontwerp. Samen met hen zullen er poster van deze verhalen worden ontworpen als kleine kunstwerken, waarin een QR code je doorstuurt naar een digitale omgeving waar de verhalen in beeld zijn gebracht. Extra speciaal is dat deze posters slechts voor een periode van 3 weken te zien zijn in een speciaal hiervoor bedachte wandelroute door de wijk in november 2020.

“We hebben zeker nog wat ruimte voor bijzondere verhalen, dus jij of ken jij nog een verhaal uit deze wijken, stuur die dan vooral even door naar suikerkopje@gmail.com”, zegt Annelies Gouw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie