Feestelijk 20 jarig jubileum ontmoetingscentrum Entree met wethouder Menno Tigelaar

21 september 2020 om 20:17 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op een zonovergoten zaterdagmiddag 19 september was het groot feest in de wijk Randenbroek. Wethouder Menno Tigelaar was van de partij op het grasveld aan de Haydnstraat 26a, om ontmoetingscentrum Entree te feliciteren met haar jubileum. Want Entree zet zich al 20 jaar in voor mensen uit de hele stad. Meer dan 27 nationaliteiten weten het centrum te vinden voor activiteiten en lessen, 5 dagen in de week, meer dan 10 uur per dag. Mensen komen voor Nederlandse lessen, voor huiswerkbegeleiding, naailes, inloopavonden, hulp bij het lezen van brieven etc. Alles verzorgd door meer dan 45 vrijwilligers. En daar kunnen altijd nog vrijwilligers bij. Vandaar dit feestelijke evenement, om de stad een kijkje in de keuken te geven van Entree.

Nadat de wethouder een lint had doorgeknipt, waarmee hij het gloednieuwe logo en stoepbord van Entree onthulde, mocht een van de jongste bezoekers van het centrum naar voren komen. Zij nam van wethouder Tigelaar namens alle kinderen een vrolijk versierde mand in ontvangst, gevuld met springtouwen en ballen. Toen kon het feest buiten echt losbarsten. De hapjes vonden gretig aftrek, spoedig prijkten er hennaversieringen op menig kinderhand. Het kersverse wijk-NME knutselde met natuurlijke materialen, de kinderwerker las voor, kinderen konden zich uitleven met sport en heel veel spelletjes. En natuurlijk mocht een springkussen niet ontbreken. Het feest werd swingend afgesloten met een optreden van ska/reggae/jazz formatie dr. Bird. Kortom, het bleef nog lang onrustig in de wijk Randenbroek. Op naar de volgende 20 jaar!

Nieuwsgierig geworden en wilt u zich misschien aansluiten bij ons vrijwilligersteam? Wij zijn altijd op zoek naar mensen die voor één a twee (of meer) uur in de week huiswerkbegeleiding, Nederlandse les, naailes of kookles willen geven. U kunt een kijkje nemen op de website: www.entree.jouwweb.nl of een mail sturen naar entree26@tele2.nl. Hopelijk tot ziens!

Ontmoetingscentrum Entree

Haydnstraat 26a

3816XH Amersfoort

 

Een klein zetje om de skippyslang in beweging te zetten
wethouder Tigelaar reikt een cadeau uit voor alle kinderen van Entree
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie