Still uit video.
Still uit video. TijssenMedia
VIDEO

‘Obstaclerun Amersfoort een groot succes’

20 september 2020 om 18:41 Lokaal/Evenementen

AMERSFOORT De derde editie van de Obstaclerun Amersfoort was in alle opzichten een groot succes. Dat meldt de organisatie. Met de uitwijk naar de nieuwe locatie op de Dekzandrug bij Park Schothorst kon het programma in tijd alle ruimte krijgen. De ruim 700 deelnemers - veelal complete families - stonden vol ongeduld te wachten op het startsein om de negen obstakels te beklimmen. 

Klokslag 10.00 uur luidde de Amersfoortse wethouder Hans Buijtelaar de bel voor het eerste groepje. Vervolgens mocht elke dertig seconden een familie of vriendengroep aan de run beginnen. De eerste hindernis van de ochtendrun leidde de deelnemers door Park Schothorst, waar voor het Groene Huis de ‘Basejump’ lag te wachten. Een hindernis met een vrije val van vier meter. 

Vanaf 13.00 uur ging de korte afstand van start. Daarbij moesten de deelnemers over acht obstakels klimmen en klauteren die verdeeld over het ‘vliegerveld’ (zoals de Dekzandrug ook wel wordt genoemd) waren neergelegd. Sportinstructrice Maggie Walet verzorgde de hele dag en bijna aan één stuk door warming-ups en de vier dj’s op het veld en bij de catering zorgden ervoor dat alle deelnemers in het juiste ritme door en over de obstakels gingen. De deelnemers kregen als laatste hindernis de ‘Bootcamp Sweeper’ te bedwingen; een hindernis waarbij twee rondzwaaiende armen moesten worden ontweken. 

Bekijk hieronder de aftermovie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie