Holland Opera zou op een andere locatie optreden, maar moest vanwege de cornamaatregelen in de eigen Veerensmederij blijven.
Holland Opera zou op een andere locatie optreden, maar moest vanwege de cornamaatregelen in de eigen Veerensmederij blijven. Ewerdt Heideman

D66 hoopt op geld voor Amersfoort uit extra steunpakket cultuur

19 september 2020 om 12:39 Politiek

AMERSFOORT Fractievoorzitter Tyas Bijlholt hoopt dat Amersfoortse instellingen een graantje kunnen meepikken van de 482 miljoen euro die door het kabinet extra is uitgetrokken als steun aan de culturele- en creatieve sectoren. Zo’n 150 miljoen euro van het pakket wordt beschikbaar gesteld aan gemeenten om de cruciale, lokale culturele infrastructuur te ondersteunen.

D66 Amersfoort is naar eigen zeggen is blij met de extra steun, omdat de culturele - en creatieve sector ‘bovengemiddeld wordt geraakt door de coronacrisis’. Volgens het CBS is in het tweede kwartaal van 2020 het Bruto Binnenlands Product met 8,5 procent gedaald, bij de cultuur, recreatie en overige diensten is de productie met zelfs 37,4 procent gedaald. ,,Naast de werkgelegenheid kan het extra steunpakket het ook mogelijk maken dat er kan worden geïnvesteerd in nieuwe ideeën die onmisbaar zijn voor deze sectoren. Denk aan bijvoorbeeld de voorstellingen die toch zijn georganiseerd van Fluor, Holland Opera, Theater Terras en De Flint en de vele andere mooie initiatieven.”

De partij vraagt het college daarom of er al contact is met het ministerie en er al meer bekend is over de voorwaarden of wanneer meer informatie beschikbaar komt. ,,Heeft het college deze brief van de minister gedeeld met de sector in Amersfoort? En kan de gemeenteraad van Amersfoort iets betekenen voor het college om aanspraak te maken op het steunpakket?”

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie