Afbeelding
Foto door form PxHere

Benieuwd naar de waarde van alle auto’s die geparkeerd staan bij Schiphol?

18 september 2020 om 14:51 Partnercontent

Schiphol is bij uitstek een locatie waar auto’s kort of langdurig geparkeerd staan. Ook in de omgeving van het vliegveld zijn allerlei parkeerterreinen. Het is doorgaans voordeliger om daar de auto te parkeren dan direct op de locatie van het vliegveld. Als je langs de parkeerterreinen rijdt dan zie je enorm veel auto’s. Mooie auto’s, luxe auto’s, maar ook oudere wagens staan er geparkeerd. Misschien rijd je er wel eens langs en ben je nieuwsgierig naar de waarde van een auto. Of wil je weten wat de waarde van alle auto’s is die bij Schiphol geparkeerd staan. Er is in elk geval een toegankelijke methode om de waarde van een auto vast te stellen.

Kentekencheck om de autowaarde te achterhalen

De methode om de waarde van een auto te achterhalen, bestaat uit het uitvoeren van een simpele kentekencheck. Je hoeft alleen maar het kenteken van de auto te weten om achter de waarde van de wagen te komen. Nu is het natuurlijk ondoenlijk om van alle auto’s die geparkeerd staan bij Schiphol de waarde te weten. Het is dan eerder mogelijk om tot een gemiddelde waarde te komen. Dan moet je van een bepaald aantal auto’s de waarde weten en ook op de hoogte zijn van het aantal dat er staat.

Verschillende soorten waarden

De waarde van een auto is een begrip dat te onderscheiden is in de dagwaarde, inruilwaarde en marktwaarde. Het is dan ook de vraag welke waarde je wilt weten als je nieuwsgierig bent naar de autowaarde van alle wagens bij Schiphol. De dagwaarde is bijvoorbeeld de waarde die je overhoudt nadat je de afschrijving in mindering hebt gebracht op de nieuwprijs. Zo heeft de inruilwaarde betrekking op het bedrag dat een autodealer aftrekt van de prijs als je ter plekke een auto koopt.

Verder voorziet de marktwaarde in een prijs die door een expert met een taxatierapport is vast te stellen. Het is dan ook ondoenlijk om op een simpele manier de waarde van alle auto’s bij Schiphol exact te berekenen. Zoals gezegd, voorziet een kentekencheck erin om de waarde van een individuele auto te bepalen. Het voordeel is dat je dan zowel te weten komt wat de dagwaarde is als wat de inruilwaarde en handelswaarde is. Bovendien krijg je ook inzicht in tal van andere gegevens met een kentekencheck. Bijvoorbeeld in een eventueel schadeverleden en status van APK.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie