Sun-Mi Hong
Sun-Mi Hong Aangeleverd

Drumster Sun-Mi Hong presenteert album in Observant

18 september 2020 om 08:55 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Drumster Sun-Mi Hong zag bijna 40 concerten in heel Europa geannuleerd door de coronacrisis en kijkt er naar uit op woensdag 30 september bij De Observant haar nieuwe plaat met het publiek te kunnen delen. Bij mooi weer is het optreden op de binnenplaats. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00.

De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het conservatorium. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. In korte tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een van de meest uitblinkende jonge slagwerkers in de Europese jazz scene. Sun-Mi maakt eigen composities, met veel dramatische en emotionele variatie.

“Een kleurrijker zelfportret had Sun-Mi Hong ons niet kunnen geven”, aldus Progjazz over het nieuwe album ‘A Self-Strewn Portrait’ van het Sun-Mi Hong Quintet. Ze won de Dutch Jazz Competition, speelde al op North Sea Jazz en zelfs in de befaamde Ronnie Scott’s Jazzclub in London. Niet slecht twee jaar na je conservatoriumexamen!

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl. Voorafgaand aan het concert wordt een lekkere 'jazzhap' geserveerd.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie