Afbeelding
Nationale Buitenlesdag

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt Parkschool tijdens Buitenlesdag

17 september 2020 om 14:33 Onderwijs

AMERSFOORT Ruim tweehonderd basisscholen in de provincie Utrecht, waaronder de Parkschool in Amersfoort, doen dinsdag 22 september mee aan de Nationale Buitenlesdag. De leerlingen van de Parkschool krijgen op deze dag les van een gastdocent: staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) start de dag met de geschiedenisquiz op het schoolplein.

Op de school volgen de leerlingen sowieso al minstens één les buiten. ,,Wij doen iedere dag een bewegend leren-activiteit en waar kan dat nou beter dan buiten?” zegt directeur Dillian Hos van De Parkschool. ,,Het Park Schothorst, hier om de hoek, is voor ons een geweldige uitvalsbasis voor een les in de natuur en ook voor vakken als rekenen en taal zoeken we graag buitenruimte op als het even kan.”

De vijfde editie van de Nationale Buitenlesdag zou eigenlijk al hebben plaatsgevonden in april. Omdat toen alle scholen vanwege de coronapandemie waren gesloten, is deze verplaatst naar september. Met de Nationale Buitenlesdag willen initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie leerkrachten stimuleren meer buitenles te geven. Scholen die zich aanmelden, krijgen kant-en-klare buitenlessen voor onder andere rekenen, taal en geschiedenis aangeboden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie