Eigenaar en klinisch psycholoog Kim Lie Sam Foek - Rambelje en hoofd bedrijfsvoering Tim Kops
Eigenaar en klinisch psycholoog Kim Lie Sam Foek - Rambelje en hoofd bedrijfsvoering Tim Kops Lisanne Groen

PLU van start in Amersfoort

17 september 2020 om 11:24 Zakelijk Deel je nieuws

In Amersfoort is een aantal GGZ-organisaties gevestigd. Sinds kort is daar PLU, centrum voor geestelijke gezondheid, bijgekomen. Opgericht door Kim Lie Sam Foek - Rambelje, klinisch psycholoog.

De GGZ heeft het moeilijk. Al jaren moeten cliënten lang wachten op behandeling, de behandelaars gaan gebukt onder tijdsdruk en de organisatiedynamiek richt zich steeds meer op controle en beheersing. Bovendien overheerst het ziektemodel. Dit leidt tot weinig aansluiting tussen behandelaar en cliënt. Eigenlijk leidt de GGZ aan continue stress. Dat geeft niet de open en vrije context die nodig is voor herstel. Met PLU wil ik het anders doen. We willen dat mensen zich welkom voelen en we kijken verder dan enkel de klacht. PLU staat voor PLUralisme en voor de paraPLU die de mens in zijn geheel omvat. We brengen alle factoren die bijdragen aan (on)gezondheid in kaart en helpen de cliënt veerkrachtiger te worden en de regie terug te nemen. We werken vanuit gelijkwaardigheid en gezamenlijkheid, zowel in het contact met cliënten als binnen de organisatie.

Onze behandelingen zijn expliciet gericht op verlichten van klachten én versterken van krachten. Wij houden niet vast aan de illusie dat wij mensen kunnen genezen, maar wij geloven erin dat wij ze kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen zodat ze sterker komen te staan. Onze trajecten zijn kort, intensief en zonder wachttijd. We zijn ook online actief met e-Health-programma's.

We willen terug naar de basis van het hulpverlenen en ons niet laten leiden door de complexe systemen die de sector in zijn greep houden. Wij houden van eenvoud en het is zeer de moeite waard om dit voortdurend na te streven.

We zijn gevestigd op de Printerweg 10 in Amersfoort. Onze deuren staan open voor iedereen die GGZ-hulp nodig heeft of die twijfelt of hij of zij de stap durft te nemen om hulp te vragen. Zo zijn we ook begonnen met een cyclus van themabijeenkomsten waar iedereen zich kosteloos voor kan aanmelden. Houdt onze website (www.plucgg.nl) in de gaten, stuur ons een chat of kom gewoon eens binnen lopen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie