Bert Boeren en Ilja Reijngoud
Bert Boeren en Ilja Reijngoud Roelof Mulder

Trombonisten brengen eerbetoon aan Jay & Kai

11 september 2020 om 14:18 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De twee meest veelzijdige trombonesolisten van Europa, Bert Boeren en Ilja Reijngoud, hebben de handen ineen geslagen en een uniek repertoire samengesteld. Deze blazers worden bijgestaan door pianist Rob van Bavel, bassist Marius Beets en drummer Marcel Serierse. Zij spelen op woensdag 23 september bij de Observant. Bij mooi weer is het optreden op de binnenplaats. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 10,00.

Deze keer brengen zij niet, zoals gebruikelijk, eigen werk, maar een hommage aan de roemruchte trombone-groep Jay and Kai, de band van Jay Jay Johnson en Kai Winding. Als vriend van de weduwe van Kai heeft Bert toegang gekregen tot het unieke repertoire van deze groep. Muziek die zich beweegt tussen bebop en modern jazz en die een positieve vibe en een levendigheid heeft die je zelden meer hoort. Muziek met pakkende grooves en opgewekte thema’s, allemaal regelrechte jazzhits.

In eigentijdse arrangementen en aangevuld met enige eigen stukken, vormt het repertoire van Jay&Kai de basis van het programma. Het staat garant voor een energiek en aanstekelijk concert.

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop online verkrijgbaar via www.observant.nl. Voorafgaand aan het concert wordt een lekkere 'jazzhap' geserveerd. Reserveren kan via info@observant.nl of schuif gewoon lekker aan!

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar de online editie van Rabobank Amersfoort Jazz van 20 tot en met 22 november 2020.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie