Zo moeten de bushokjes in Amersfoort eruit komen te zien
Zo moeten de bushokjes in Amersfoort eruit komen te zien Foto Barbra Verbeij / Reklame Bureau Limburg.

Bushokjes in Amersfoort krijgen beplanting en zonnepanelen

11 september 2020 om 11:52 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT In Amersfoort krijgen de bushokjes op zichtlocaties langs de invalsroutes, stadsring, bij winkelcentra en de stations Vathorst en Schothorst een groen dak. Ook op het Stationsplein van Amersfoort Centraal zullen de abri’s veranderen; zij krijgen bovenop zonnepanelen. 

door Jeroen van der Veer

Dat heeft de gemeente Amersfoort definitief besloten en de aanbestedingen zijn gedaan. Er is opdracht verstrekt voor het leveren en plaatsen van de abri’s met beplanting op het dak. Daarnaast is de aanbesteding van een langlopende reclameconcessie voor reclame in de abri’s en vrijstaande vitrines uitgesteld. 

,,De huidige economische situatie en onzekerheid over het aantrekken van de markt zou er toe leiden dat exploitanten nu een lage afdracht bieden. Dit zou de inkomsten van de gemeente over een langere periode negatief bei¨nvloeden.”

Als tussenoplossing heeft de gemeente er voor gekozen om een kortlopend contract van 1 a` 2 jaar te sluiten met een reclame-exploitant. Deze exploitant wordt gevraagd het beheer en onderhoud van de nieuwe abri’s op zich te nemen en de reclamevitrines in de abri’s te benutten voor reclame.

Wanneer de abri’s voorzien worden van beplanting op het dak en/of zonnepanelen, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie