Wegwerk in de nacht op A7 tussen Medemblik en Wognum.
Wegwerk in de nacht op A7 tussen Medemblik en Wognum. Pixabay

Nieuw asfalt voor de Bunschoterstraat in Amersfoort

11 september 2020 om 08:31 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De Bunschoterstraat in Amersfoort wordt binnenkort voorzien van nieuw asfalt. Op dinsdagavond 15 september start de Versluysgroep met werkzaamheden op het gedeelte tussen de Maatweg en de Rondweg Noord.

De werkzaamheden betreffen regulier groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden en duren tot en met maandagochtend 21 september. Provincie Utrecht waarschuwt voor vertragingen, omdat er tijdens de uitvoering twee rijstroken minder beschikbaar zijn. 

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van een gedeelte van het bestaande asfalt en het aanbrengen van twee nieuwe lagen asfalt en belijning. n de avond en nacht van 15 op 16 september, van 20.00 uur tot 06.00 uur, voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit. Het verkeer in beide richtingen via één rijbaan wordt geleid. 

In de avonden en nachten van 16 op 17 september en van 17 op 18 september, van 20.00 tot 06.00 uur, vinden de freeswerkzaamheden plaats waarbij de bovenste laag asfalt wordt verwijderd. Het verkeer wordt ook hier via één rijbaan geleid. Overdag is de weg gewoon open. In het weekend van 18 september maakt de aannemer de klus af. Hij begint op vrijdagavond 18 september om 20.00 uur en werkt door tot uiterlijk maandagochtend 21 september, 05.00 uur. Het verkeer in beide richtingen wordt opnieuw omgeleid via één rijbaan. 

GELUIDSHINDER De aannemer maakt gebruik van diverse afzettingen om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Daarnaast zorgen verkeersregelaars ervoor dat het verkeer op een veilige manier de goede rijstrook pakt. ,,De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken”, waarschuwt de provincie. ,,Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, gebruikt de aannemer geen geluidssignalen tijdens het frezen. Daarnaast is afgesproken om de motoren van de voertuigen en machines niet onnodig te laten draaien. Wel kan men geluidssignalen horen van de vrachtauto’s en veeg-/zuigmachines. Deze signalen zijn verplicht vanuit de ARBO-regelgeving en nodig om veilig te kunnen werken.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie