Afbeelding
Dierenambulance Amersfoort

Giftige cobra van 2,5 meter gevonden op terrein van sportschool Pellikaan

10 september 2020 om 10:47 Dieren

AMERSFOORT Het was woensdagmiddag even flink schrikken toen er op het terrein van sportschool Pellikaan een meterslange cobra tevoorschijn kwam. Deze lag aan de achterkant van het gebouw en daardoor hebben de leden er niets van gemerkt, maar opmerkelijk was het zeker. 

door Jeroen van der Veer

Bedrijfsleider Dennis Verweij werd gebeld. “Maar een slang, dat kon niet waar zijn. Een tuinslang, zeker?, vroeg ik. We nemen elkaar wel vaker in de maling. Ik zei: ‘Stuur maar een filmpje door’. Wat ik toen zag: dat was echt wel een serieuze slang.”

,,Het was een cobra”, laat dierenambulance Amersfoort aan de regionale omroep RTV Utrecht weten. ,,We kregen hier gisteren een melding van. We hebben hem in een bak gedaan zodat hij niet kon ontsnappen.” Het is een tropische gifslang, die niet houdt van kou. Daarom was hij gelukkig heel sloom.

Toch konden ook zij verder vrij weinig doen en daarom moest een gespecialiseerd bedrijf (Reptielenopvang Zwanenburg) ingeschakeld worden. De slang is mogelijk uit het terrarium ontsnapt, al is daarover nog geen melding gekomen. ,,Het gaat om een giftig dier”, sluit een woordvoerder van de dierenambulance bij RTV Utrecht af. ,,We hebben dan ook contact gelegd met de politie.”

,,De bezoekers hebben er gelukkig niets van gemerkt”, aldus bedrijfsleider Dennis Verweij, die geen idee heeft hoe het dier er terecht is gekomen. ,,De slang zat op ons terrein bij de technische dienst.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie