Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man aangehouden nadat hij meerdere meisjes aanviel: ‘Hij heeft haar echt toegetakeld’

9 september 2020 om 16:41 Misdaad

AMERSFOORT De politie heeft na een grote klopjacht een 40-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De persoon viel dinsdagavond 8 september in de omgeving van het Sabapad meerdere vrouwen lastig, waarbij één persoon zwaar mishandeld is.

door Jeroen van der Veer

Rond de klok van 22.00 uur heeft de dader geprobeerd een lopende vrouw lastig te vallen, maar zij wist te ontkomen. Niet lang daarna sloeg de verdachte opnieuw toe en werd een tiener zwaar mishandeld. Zij fietste op het pad in de buurt van de Surinamalaan, toen de man haar van haar fiets trok. 

Hierbij werd de vrouw -zeggen naasten van haar- meegesleurd naar de bosjes, waar zij meerder harde klappen ontving. Toen de vrouw buiten bewustzijn raakte, is de man gevlucht. Enkele minuten later kwam het slachtoffer bij en werden de hulpdiensten gealarmeerd. De politie kwam met enorm veel eenheden naar de Surinamalaan, maar ondanks dat de politiehelikopter en de speurhonden werden ingezet, kon de verdachte niet worden gevonden. 

Een dag later, op 9 september, is er wel een man aangehouden. Volgens de politie gaat het om een 40-jarige man uit Nijmegen, maar buurtbewoners weten te vertellen dat het iemand is die vaak in de omgeving van de Surinamalaan is. ,,Hij loopt hier vaak rond, maar staat niet in Amersfoort ingeschreven”, zegt één van de buurtbewoners. ,,De gehele dag is de politie al bezig om zijn verblijfplaats te doorzoeken. Dat kan ik zien vanuit mijn woning. Laten we hopen dat ze de goede te pakken hebben, want hij heeft dat meisje echt toegetakeld.”

De politie kon niet veel meer vertellen dat het gaat om een 40-jarige man uit Nijmegen. Ook konden zij niet zeggen of er meerdere meisjes zijn lastiggevallen. ,,Wij hebben daar ook mensen over horen spreken en het is dan ook onderdeel van ons onderzoek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie