Amersfoort  3179365_sa00 stock joop de keijzer2.jpg
Amersfoort 3179365_sa00 stock joop de keijzer2.jpg FotoVanDenderen
Column

Toch een beetje Struinen

9 september 2020 om 11:30 Column

‘Komt dat zien, Amersfoorters openen de poorten van hun groene podium’, stond er in de fraaie flyer van ‘Struinen in de Tuinen’. ‘Ga op avontuur naar cultuur’. Op de flyer waren met groene ballonnetjes de vele tuinen in Amersfoort te zien van gastvrije gazonhouders waar cultuurliefhebbers naar ‘bühnebeesten’ konden luisteren en kijken naar theater, cabaret en poëzie.

Helaas deed dat akelige coronavirus dit heerlijke initiatief op zondag 6 september 2020 de das om. Er bleven slechts een paar tuinen over die groot genoeg waren om gasten te ontvangen. Uw stukkiesschrijver, tevens olijven verslaafde, was erin geslaagd om samen met cameraman Peter, twee locaties die wel bezoekers mochten ontvangen, fysiek te bezoeken, wel op 1,5 meter.

Vlindertuin ‘Papillon’ op de Dollardstraat in het Soesterkwartier was zo’n prachtige ruime groene oase waar we gastvrij werden ontvangen door organisator Jan Schoenmaker en zijn enthousiaste team. Jan verontschuldigde zich voor de magere ontvangst, er mocht niets worden geserveerd of genuttigd. Maar u kent mij zo langzamerhand, we kunnen prima zonder een alcoholische versnapering, dronken gretig frisse glazen water in de naastgelegen dahliatuin. De band ‘Oll’ Stuff ft. Sounds Like B4’ speelde lekkere ‘ouwelullenmuziek’. Er werd hartstochtelijk meegezongen door de veelal grijze liefhebbers met liedjes uit de jaren 60/70. The Everly Brothers, Janis Ian, CCR, Elvis Presley, Cliff Richard en het mooi gezongen wereldnummer ‘Old and Wise’ van Alan Parsons Project. Er werd zelfs gedanst. Wel door stelletjes die bij elkaar hoorden!

Enkele geïnterviewde toeschouwers hadden genoten van de herkenbare liedjes, gingen in gedachten weer even terug naar hun jeugdjaren, pure nostalgie. Ons tweede bezoekje aan een muzikaal optreden was op de ruime parkeerplaats van ‘Vint’, verzamelplek van creatieve makers en ondernemers met liefde voor vintage, design en industrieel op de Nijverheidsweg-Noord. Daar trad ‘Albion and Friends’ op. Een gelegenheidstrio dat door corona weinig had kunnen oefenen. Dus werd er lustig op los geïmproviseerd. Nummers van The Cure, Pink Floyd en The Stones werden, soms niet al te tekstvast, ten gehore gebracht. 

Door gastvrouw Angelique Groters werden we schandalig verwend en cameraman Peter kocht en passant nog een twaalfsnarige akoestische gitaar voor dochter Floor. Als bandleider Paul Viester aan het publiek vraagt of er nog verzoeknummers zijn kreeg een rockliefhebber de lachers op zijn hand toen hij ‘Wist Niet Dat Je Kwaad Werd’ wilde horen. Tot ieders verrassing werd het de afsluiter van de middag, brulde iedereen uit volle borst mee, kreeg het trio een staande ovatie. Omdat we toevallig vlakbij Rock City Brewing waren sloten Peter en Jopie deze muzikale middag toch effe af met een lekker biertje. Want wat hebben we moeten afzien met al die glazen water!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie